Εκτός ατζέντας ενδεχόμενη έξοδος από το ΔΝΤ

Δεν υπάρχει αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση για πρόωρη ολοκλήρωση του προγράμματος του ΔΝΤ, ανέφερε ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις. Όπως είπε, το ενδεχόμενο πρόωρης εξόδου της Ελλάδας δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα της ερχόμενης αξιολόγησης, τονίζοντας πως αυτό είναι απόφαση του εκάστοτε κράτους εφόσον «πιστεύει πως η χρηματοδοτική και τεχνική βοήθεια δεν είναι πλέον απαραίτητη».

Διευκρίνισε ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων που ξεκινούν

από την Τρίτη θα τεθούν επί τάπητος ο προϋπολογισμός, τα κόκκινα δάνεια, αλλά και οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών, λαμβάνοντας υπόψιν και τον αναβαλλόμενο φόρο.

Στάση αναμονής τηρεί η Γερμανία απέναντι στα ελληνικά σχέδια για απεμπλοκή από το μνημόνιο και πρόωρη αποδέσμευση του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα σύμφωνα με την Ντόιτσε Βέλε. Το Βερολίνο θέλει κατ` αρχήν να δει τη στάση που θα τηρήσουν οι αγορές, ενώ το ενδεχόμενο πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα, εξαιτίας μιας πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, προκαλεί προβληματισμό.

Την ίδια ώρα, στοιχεία - σοκ για την κατάσταση του ελληνικού νοικοκυριού, καταγράφει έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής. Η χώρα μας βρίσκεται στη χειρότερη θέση της ΕΕ, ενώ σε καθεστώς ένδειας βρίσκονται 2,5 εκατομμύρια Έλληνες ενώ ακόμη 3,8 εκατ. πολίτες απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα