Εκτός WRC ο Λεμπ

Ο Γάλλος οδηγός της Citroen συγκρούστηκε με αυτοκίνητο θεατή στο δρόμο από την 18η προς στην 19η ειδική διαδρομή, καταστρέφοντας το μπροστινό μέρος του DS3.

Το αυτοκίνητο του θεατή πήγαινε ανάποδα στον δρόμο με αποτέλεσμα να συγκρουσθεί σε ένα στενό σημείο του δρόμου με την DS3 του Λεμπ που είχε ολοκληρώσει την πρώτη ειδική της σημερινής ημέρας (18η) και
κατευθυνόταν για την δεύτερη.

Ευτυχώς ούτε το γαλλικό πλήρωμα, ούτε και ο θεατής τραυματίστηκαν αλλά η ζημιά στο αυτοκίνητο της Citroen είναι εκτεταμένη και μεγάλη. Ετσι, η προσπάθεια του Λεμπ στη Μεγάλη Βρετανία σταμάτησε άδοξα ενώ οι μηχανικοί του κάνουν αγώνα δρόμου να ετοιμάσουν το αυτοκίνητο ώστε ο Γάλλος οκτώ φορές πλέον Παγκόσμιος πρωταθλητής να μπορέσει να βρεθεί στην μπάρα του τερματισμού και να πανηγυρίσει τον όγδοο συνεχόμενο τίτλο του.

Ο Λεμπ ανέφερε ότι κάτι τέτοιο του έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν και πως ήταν η κακιά στιγμή.

«Δε μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για να αποφύγουμε τη σύγκρουση, δεν ήταν δυνατή αλλά το αυτοκίνητο διαλύθηκε. Οταν δεν έχεις νερό στον κινητήρα δεν μπορείς να πας πουθενά. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη αυτό. Μερικές φορές συμβαίνουν ατυχίες». Ο Γάλλος πολυνίκης οδηγός αποκάλυψε ότι ο οδηγός που συνεπλάκη στο δυστύχημα ήταν απαρηγόρητος, κλαίγοντας συνέχεια.

Ο αγώνας πάντως στη Μεγάλη Βρετανία εξελίχθηκε εντελώς διαφορετικά από ό,τι οι περισσότεροι περίμεναν. Η μάχη μέχρι εςσχάτων μεταξύ Λεμπ – Χίρβονεν διήρκησε μόνο μερικές ειδικές διαδρομές την πρώτη ημέρα του αγώνα. Μετά ο Φινλανδός οδηγός της Ford εγκατέλειψε και ο Λεμπ που προηγείται στο πρωτάθλημα οκτώ βαθμούς κατέκτησε ένα ακόμη πρωτάθλημα.

Ο Γάλλος συνέχισε τον αγώνα, κατεβάζοντας ρυθμό και έχοντας ως μοναδικό αντίπαλο τον Γιάρι-Μάτι Λάτβαλα.

Τελικά, ούτε ο Λεμπ θα δει την καρό σημαία του τερματισμού αφού εγκατέλειψε κι αυτός με αποτέλεσμα η βαθμολογία να μην έχει αλλάξει καθόλου και ο τίτλος στην ουσία να έχει κριθεί από τον προηγούμενο αγώνα.

Μέχρι στιγμής ο Γιάρι Μάτι Λάτβαλα οδηγεί προς την πρώτη του φετινή νίκη ενώ στο βάθρο των νικητών θα ανέβουν Μαντς Οστμπεργκ και Χένινγκ Σόλμπεργκ, αντίστοιχα της Μ-Sport Stobart.
Keywords
Τυχαία Θέματα