Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας

Με στόχο την προώθηση και προβολή υπηρεσιών και προϊόντων, που εξοικονομούν ενεργειακούς πόρους και αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στους τομείς Βιομηχανία - Κτίριο - Αυτοκίνητο - Περιβάλλον ξεκινά η 1η Έκθεση Εξοικονόμησης Ενέργειας στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι.

Διοργανωτές είναι το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης (Ι.Ε.Α.) και οι Εκδόσεις ΙΚΤΙΝΟΣ, σε συνεργασία με την Boussias Communications.

Η Έκθεση θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Νίκος Γκάτσος» και στον κεντρικό-εξωτερικό εκθεσιακό χώρο της Τεχνόπολης, από τις 5 έως

και 7 Οκτωβρίου 2012, ενώ θα πλαισιωθεί από παράλληλες πολιτιστικές και ενημερωτικές εκδηλώσεις.

Η έκθεση πρεσβεύει την παρουσίαση καινοτόμων υπηρεσιών και προϊόντων νέας τεχνολογίας για την αξιοποίηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους και της κατανάλωσης ενέργειας γενικότερα.

Πενήντα εκθέτες, παρουσιάζουν προϊόντα και υπηρεσίες. Μεταξύ των προϊόντων περιλαμβάνονται:

Θερμομονωτικά υλικά, Συστήματα ενεργειακής διαχείρισης, Υλικά & εξοπλισμός για μείωση άεργων ενεργειακών καταναλώσεων & απωλειών ενέργειας, Συστήματα παραγωγής/συμπαραγωγής ψύξης/θέρμανσης, Αιολικά συστήματα ηλεκτροπαραγωγής, Ηλιακοί θερμοσίφωνες, Φωτοβολταϊκά συστήματα, Εξοπλισμός παραγωγής, μεταφοράς, διανομής και χρήσης ενέργειας, Υδροηλεκτρικά συστήματα, Συστήματα αξιοποίησης βιομάζας, Μηχανισμοί/προϊόντα αποδοτικότερης ενεργειακής κατανάλωσης, Υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα, Οχήματα με αεριοκίνηση, Εναλλακτικά καύσιμα/βιοκαύσιμα, Οποιαδήποτε άλλα προϊόντα συμβάλλουν στην εξοικονόμησης ενέργειας.

Στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση των πολιτών για βελτίωση της διαχείρισης ενέργειας, αναφορικά με την οικιακή χρήση, με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και ταυτόχρονα τη βελτίωση της θερμαντικής αποδοτικότητας των κτιρίων. Ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην παρουσίαση κυρίων  και εναλλακτικών μορφών χρηματοδότησης των έργων και στην ασφαλιστική τους κάλυψη.

Πέραν των εκθετών, με κύριο αντικείμενο την προώθηση των προαναφερθέντων προϊόντων, η Έκθεση φιλοξενεί παρόχους συναφών υπηρεσιών όπως:

Αρχιτεκτονικά Γραφεία, Σύμβουλοι Ηλεκτρολόγοι και Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Επιχειρήσεις Ηλεκτρολογικών και Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων, Σύμβουλοι σε θέματα Εξοικονόμησης Ενέργειας, Τράπεζες, Ασφαλιστικές Εταιρείες με υπηρεσίες Περιβαλλοντικών Ασφαλίσεων & Α.Π.Ε., Σύμβουλοι Περιβάλλοντος, κ.α.

Η «Eco-Ενεργείν 2012»  τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

Εγκαίνια: Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 20.00.

Περισσότερες πληροφορίες και πλήρης κατάλογος των εκθετών και των χορηγών της έκθεσης υπάρχουν στην ιστοσελίδα της www.ecoenergein.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα