Έκτακτα μέτρα για την έξοδο

Από το απόγευμα αναμένεται να κορυφωθεί η έξοδος από τις εθνικές οδούς. Σε ισχύ έκτακτα μέτρα από την Τροχαία για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας με απαγόρευση κίνησης των φορτηγών στις εθνικές οδούς. Εν τω μεταξύ έληξε «επί του παρόντος», όπως μετέδωσε η ΝΕΤ, η απεργία των εργαζομένων στα ΚΤΕΛ και τα δρομολόγια εκτελούνται

κανονικά στον Κηφισό και στην Λιοσίων.Ιδιαίτερα αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Τα Λιμεναρχεία Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη διευκόλυνση των επιβατών.Περισσότερα από 20 δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί για σήμερα για τα νησιά του Αιγαίου, Δωδεκάνησα και Κρήτη, με την πληρότητα να αγγίζει το 100%.

Τα Λιμεναρχεία Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη διευκόλυνση των επιβατών και συμβουλεύουν όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο, να φτάνουν μιάμισι ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω της αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 14944 του ΟΤΕ, την ημέρα του ταξιδιού τους.

Επίσης στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπάρχει όλο το 24ωρο προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας.


Έκτακτα μέτρα στις Εθνικές οδούς

Με σύμμαχο τον καλό καιρό ξεκινά η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα, καθώς η συννεφιά και το κρύο των προηγούμενων ημερών έχει ήδη υποχωρήσει και η θερμοκρασία βρίσκεται σε άνοδο. Μικρή επιδείνωση του καιρού αναμένεται από το Μ. Σάββατο με ισχυρούς ανέμους στα πελάγη που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ. Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σε ισχύ έχουν ήδη τεθεί τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, τα οποία θα κορυφωθούν από τη Μεγάλη Πέμπτη.

Έτσι, κατά την εορταστική περίοδο, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:
Μεγάλη Πέμπτη: 15.00-22.00
Μεγάλη Παρασκευή: 06.00-16.00
Δευτέρα του Πάσχα: 15.00-22.00

Αυξημένος κατά 40% θα είναι ο αριθμός των προσφερομένων θέσεων των συρμών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που κινούνται στον άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης. 

Keywords
Τυχαία Θέματα