Δημοσκοπήσεις: Μικρό προβάδισμα του «όχι»

Εκτίμηση για οριακό προβάδισμα του «όχι» δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί λίγο μετά το κλείσιμο της κάλπης για το κρίσιμο δημοψήφισμα. Την πλήρη ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη διeνέρεγεια του δημοψηφίσματος εξέφρασε ο υπουργός

Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, βρίσκεται, ήδη, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου και θα παρακολουθήσει τη μετάδοση των αποτελεσμάτων. Στις 9μμ, και εφόσον έχει καταμετρηθεί το 10% των ψήφων από όλα τα εκλογικά τμήματα, θα δημοσιοποιηθεί μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του τελικού αποτελέσματος από τη Singular Logic. Ο Αθήνα 9.84 με τροποποιημένο πρόγραμμα και συνεχή ροή θα σας ενημερώνει για όλες τις εξελίξεις.

Δημοσκόπηση της GPO για το Mega

Το Mega μετέδωσε δημοσκόπηση της GPO, η οποία διενεργήθηκε το Σάββατο χθες και σήμερα Κυριακή σε δείγμα 2000 ατόμων και φέρνει στο φως σημαντικά ευρήματα που αφορούν μεταξύ άλλων την πορεία του "ναι" και του "όχι" καθ' όλη της διάρκεια της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση υπέρ του «όχι« τάσσεται το 51,5% , υπέρ του « ναι» το 48,5 %.

Δημοσκόπηση της Μetron Analysis για τον Antena

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Μetron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Antena η εκτίμηση αποτελέσματος είναι : υπέρ του «όχι» 52% και υπέρ του «ναι» 48%.


Εκτίμηση της εταιρείας MARC για τον ALPHA

Σύμφωνα με την εκτίμηση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος από την εταιρεία MARC, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ALPHA, το "όχι" θα κυμανθεί μεταξύ 49,5% και 54,5%, ενώ το "ναι" θα κυμανθεί μεταξύ 45,5% και 50,5%. Η εταιρεία εκτιμά ότι το προβάδισμα του "όχι" είναι σαφές. Η μεσοσταθμική εκτίμηση είναι 52% για το «όχι» και 48% για το «ναι».


Δημοσκόπηση της ΜΡΒ για τον Star

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΜΡΒ για τον τηλεοπτικό σταθμό Star η εκτίμηση αποτελέσματος είναι : υπέρ του «όχι« από 49-54% και υπέρ του « ναι» από 46-51%.

Με κατεπείγουσα εγκύκλιο, το υπουργείο Εσωτερικών ενημερώνει τους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι στα έγκυρα θα προσμετρώνται και τα ψηφοδέλτια στα οποία ο σταυρός προτίμησης είναι σημειωμένος κακότεχνα.

Άκυρα θεωρούνται μόνο τα ψηφοδέλτια που φέρουν διακριτικά γνωρίσματα, κατά παράβαση του άρθρου 51 παρ. 3.

«Σε αμφιβολίας, το ψηφοδέλτιο πρέπει να θεωρείται έγκυρο», αναφέρει η εγκύκλιος.

Keywords
Τυχαία Θέματα