Έκκληση ΟΗΕ για άμεση εκεχειρία

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών κάλεσε σήμερα να ισχύσει μια «άμεση και χωρίς όρους εκεχειρία» στη Λωρίδα της Γάζας και πρότεινε παράλληλα να υπάρξουν «ανθρωπιστικές παύσεις» των επιχειρήσεων για να παρασχεθεί βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό. Εν τω μεταξύ, δραματική η κατάσταση στην λωρίδα της Γάζας με τον επικεφαλής
της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες Πιερ Κρέχενμπιλ,να δηλώνει χαρακτηριστικά ενώπιον του ΣΑ του ΟΗΕ, οτι ο πληθυσμός βρίσκεται «στο χείλος του γκρεμού». Μιλώντας μέσω βιντεοσύνδεσης από τη Γάζα, ο Κρέχενμπιλ ζήτησε από το Συμβούλιο Ασφάλειας και τη διεθνή κοινότητα «να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να αντιμετωπίσουν αυτή την ακραία κατάσταση». Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός ο πρωθυπουργός Βένιαμιν Νετανιάχου, δηλώνει προκλητικά οτι ο ισραηλινός στρατός «θα τελειώσει τη δουλειά».

Εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα όταν βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία ένα σπίτι στον προσφυγικό καταυλισμό του Νουσεϊράτ, στην κεντρική Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε απόψε ο εκπρόσωπος της υπηρεσίας παροχής άμεσης βοήθειας του παλαιστινιακού θύλακα, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Ακόμη τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε άλλες επιθέσεις στη νότια Λωρίδα της Γάζας, ενώ ένας νεκρός ανασύρθηκε από τα συντρίμμια στο Χαν Γιούνες.

Με τα νέα θύματα, ο αριθμός των Παλαιστινίων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού έφτασε τους 1.435.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ- ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα