Έκκληση για δημοσιονομική εξυγίανση

Οι συνέπειες από τυχόν έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα ήταν καταστροφικές, για αυτό και η παραμονή της χώρας στο μπλοκ πρέπει να είναι ο στόχος της νέας κυβέρνησης που θα εκλεγεί στις 17 Ιουνίου, δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος σε συνέδριο του Ινστιτούτου
Διεθνούς Χρηματοοικονομικής (IIF).

Σε μια ένθερμη υπεράσπιση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας, ο κ. Παπαδήμος επέμεινε ότι ήταν ο μόνος τρόπος η χώρα να πάει μπροστά και κάλεσε τους πολιτικούς ηγέτες τόσο για φιλόδοξη δημοσιονομική εξυγίανση όσο και για βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ.
 
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε επίσης μια ζοφερή εικόνα για το τι θα συμβεί στην Ελλάδα σε περίπτωση που αποτύχει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πιστωτές της. Προειδοποίησε για πληθωρισμό 30% και ύφεση 20% του ΑΕΠ πρόσθετα στις απώλειες που έχει υποστεί η ελληνική οικονομία κατά τα τελευταία πέντε συναπτά έτη ύφεσης.

Ωστόσο, ο κ. Παπαδήμος είπε ότι οι απόψεις του για την έγκαιρη και αποφασιστική εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής που έχει σχεδιαστεί για την Ελλάδα είναι σύμφωνες με τις απόψεις ορισμένων ελληνικών πολιτικών κομμάτων.

«Εάν αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει επαρκής υποστήριξη -κάτι που περιλαμβάνει την τροποποίηση του μνημονίου- ποιες είναι οι εναλλακτικές λύσεις; Η εναλλακτική λύση είναι να συνεχιστεί η προσαρμογή έξω από το ευρώ» δήλωσε ο κ. Παπαδήμος, εξηγώντας ότι θα ήταν μια εξαιρετικά οδυνηρή εμπειρία για τον ελληνικό λαό.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα