Εκατοντάδες διαδηλωτές στη Μόσχα

Αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν απόψε στο κέντρο της Μόσχας ζητώντας την απελευθέρωση του φυλακισμένου ηγέτη ενός κινήματος της αντιπολίτευσης, του Σεργκέι Ουνταλτσόφ, παρά την απαγόρευση της συγκέντρωσης αυτής.

Η συγκέντρωση στην πλατεία Πούσκιν, μετά από έκκληση του Μετώπου της Αριστεράς του κ. Ουνταλτσόφ, άρχισε στις 16:00 (ώρα Ελλάδας) και παρουσιάστηκε ως μια συνάντηση με έναν Ρώσο βουλευτή και όχι ως διαδήλωση, για να παρακαμφθεί η απαγόρευση που επιβλήθηκε από το
Δήμο, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές φώναζαν συνεχώς "Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους" και "Λευτεριά στον Ουνταλτσόφ", για να δώσουν έμφαση στις ομιλίες στήριξης του αντιφρονούντα που έκαναν οι υποστηρικτές του.

Μισή ώρα μετά την έναρξη της συγκέντρωσης οι αστυνομικοί δεν είχαν κάνει καμία σύλληψη.

Ο Μπόρις Νεμτσόφ, ένας από τους ηγέτες του άνευ προηγουμένου κινήματος διαμαρτυρίας εναντίον του καθεστώτος του Βλαντίμιρ Πούτιν που προκλήθηκε από τις αμφιλεγόμενες εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου, ήταν παρών στην συγκέντρωση.

Ο Σεργκέι Ουνταλτσόφ συνελήφθη στις 4 Δεκεμβρίου, κατά τη διάρκεια μιας απαγορευμένης διαδήλωσης κατά των εκλογών, και μετά καταδικάστηκε σε 15ήμερη φυλάκιση.

Συνελήφθη και πάλι και καταδικάστηκε στις 25 Δεκεμβρίου σε 10ήμερη φυλάκιση επειδή, σύμφωνα με την αστυνομία, δεν είχε ολοκληρώσει μια προηγούμενη ποινή που του είχε επιβληθεί τον Οκτώβριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα