Εισβολή Ταλιμπάν σε ξενοδοχείο

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στην Καμπούλ του Αφγανιστάν «πολιορκούν» ξενοδοχείο στα προάστια της αφγανικής πρωτεύουσας, μετά την εισβολή Ταλιμπάν σε αυτό. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες πρόκειται για ομάδα περίπου 5 ενόπλων εκ των οποίων οι δύο έχασαν τη ζωή τους από τα πυρά των αστυνομικών.

Οι τρεις Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη της επίθεσης, ισχυριζόμενοι ότι στόχος τους ήταν ευκατάστατοι αφγανοί και ξένοι, οι οποίοι χρησιμοποιούν την περιοχή για «ξέφρενα πάρτι» πριν από τις προσευχές της Παρασκευής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η αστυνομία
κατάφερε να απελευθερώσει 18 Αφγανούς, πελάτες του ξενοδοχείου.
Ωστόσο, η πολιορκία συνεχίζεται και ενδέχεται να κρατούνται περισσότεροι όμηροι, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός της αστυνομίας της πόλης.

«Δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν και έχουμε καθαρίσει το δεύτερο όροφο του ξενοδοχείου. Τώρα καθαρίζουμε την περιοχή από τους υπόλοιπους εξεγερμένους», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Καμπούλ Αγιούμπ Σαλάνγκι. «Οι αστυνομικοί μας δεν έχουν πάει ακόμη στην πλευρά (του ξενοδοχείου) που βλέπει προς τη λίμνη και δεν ξέρουμε αν υπάρχουν περισσότεροι τρομοκράτες», δήλωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα