Εισπρακτικές εταιρίες

Μαρτυρίες αλλά και συμβουλές προς καταναλωτές και οφειλέτες περιλαμβάνει το τρίτο και τελευταίο μέρος της έρευνας του Αθήνα 984 για τις πρακτικές των εταιρειών διεκδίκησης οφειλών.

Την έρευνα, η οποία παρουσιάστηκε στην εκπομπή «Αθήνα σήμερα» με την Νόνη Καραγιάννη, επιμελήθηκαν οι: Καλλιόπη Ασλανίδου, Δέσποινα Μπαρδάκου, Στέλλα Παπαμιχαήλ,  Ελευθερία Κουμάντου, Νάντια Σκεπετάρη και Έλενα Καρανάτση.

Για την περιπέτειά του με τις εισπρακτικές εταιρίες μίλησε ο Κώστας, τα υπόλοιπα στοιχεία του οποίου
δε δημοσιεύονται γiα ευνόητους λόγους.
 
«Εδώ και πολύ καιρό παίρνουν στο σπίτι συνέχεια τηλέφωνο, τουλάχιστον έναν χρόνο. Όποτε καθυστερώ να πληρώσω τη δόση καμιά φορά την ξεχνάω 30, 35 ευρώ αρχίζουν και παίρνουν τηλέφωνα από τις δύο το μεσημέρι μέχρι τις πέντε το απόγευμα ανά ένα τέταρτο. Και δεν παίρνει ο ίδιος υπάλληλος. Μου λένε ότι παίρνουν εκ μέρους της ******* τράπεζας με κωδικό τάδε τάδε τάδε έχουν και καλά έναν κωδικό και αρχίζουν και παίρνουν κινητό, σταθερό και στο σπίτι της μητέρας μου καθημερινά αυτό και συνέχεια. Τους το είπα μία, τους το είπα δύο, τους το είπα τρεις. Θέλουν να τους πεις συγκεκριμένα πότε θα τα βάλεις γιατί μάλλον παίρνουν ποσοστά από αυτές τις δόσεις που καταθέτουμε εμείς. Τους το έχω πει και τους το έχω εξηγήσει πολλές φορές «παιδιά θέλετε κάτι πάρτε με στο κινητό μου ή τηλεφωνήστε μου πρωί και απόγευμα. Τις πιο πολλές φορές παίρνουν από απόκρυψη. Τώρα τελευταία παίρνουν από τηλέφωνο το οποίο είναι τηλεφωνικό κέντρο και να θες να μιλήσεις μετά με κάποιον δεν μπορείς. Σε ενοχλούν ακόμα και για τριάντα ευρώ. Εγώ έχω πάρει ένα καταναλωτικό δάνειο που έχει ένα υπόλοιπο δύο χιλιάδες που πρέπει μέχρι τώρα να το έχω πληρώσει τέσσερις χιλιάδες γιατί ο τόκος είναι γύρω στις 18% με 19%. Εν τω μεταξύ δεν σου λένε ποτέ συγκεκριμένα πράγματα. Σου λένε λέγομαι τάδε εκ μέρους της ******* τράπεζας. Τους ρωτάω τι είδους σχέση έχουν με την τράπεζα και μου απαντάνε ότι είναι συνεργάτες. Δεν σας έχει πει τους ρωτάω πάλι η τράπεζα ότι έχω ένα ποσό που το έχω καταθέσει; πάρτε το από εκεί τους λέω εάν υπάρχει τόσο μεγάλη ανάγκη. Οι άνθρωποι δεν ξέρουν τί σχέση έχω εγώ με την τράπεζα. Το μόνο που ξέρουν είναι να σε παίρνουν τηλέφωνο να σε ζαλίζουν να σου σπάνε τα νεύρα για να πας να καταθέσεις αυτά που πρέπει να πας να καταθέσεις. Όσες φορές προσπάθησαν να μου μιλήσουν άσχημα τους μίλησα κι εγώ πιο άσχημα και αναγκάστηκαν να κλείσουν το τηλέφωνο».

Στον Α984 μίλησε και ο δικηγόρος Βασίλης Χειρδάρης, ο οποίος έχει ασχοληθεί από τον Δικηγορικό Σύλλογο με τις εισπρακτικές εταιρείες.

«Ο δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών ανέλαβε μια πρωτοβουλία, πριν δύο χρόνια αν θυμάμαι καλά, κατόπιν καταγγελιών και στο δικηγορικό σύλλογο αλλά και σε άλλους δημόσιους φορείς για τις εισπρακτικές εταιρείες ενοχλούσαν πάρα πολύ τον κόσμο, ήταν και ο συνήγορος του καταναλωτή ο οποίος είχε εμπλακεί στην όλη ιστορία, είχαν γίνει καταγγελίες και εκεί και πήραμε όλες αυτές τις καταγγελίες κάναμε μια μηνυτήρια  αναφορά γενική
Keywords
Τυχαία Θέματα