Ψηφοφορία για αναστολή της χρηματοδότησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται στη Βουλή η κρίσιμη ονομαστική ψηφοφορία, που ζήτησε το ΠΑΣΟΚ για την τροπολογία που προβλέπει την αναστολή της χρηματοδότησης για τη Χρυσή Αυγή. Η ψηφοφορία αποτελεί μια κρίσιμη

δοκιμασία για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ναι μεν η επίσημη θέση του κόμματος είναι υπέρ της τροπολογίας, ωστόσο κάποιοι βουλευτές του, κυρίως της αριστερής πλατφόρμας, έχουν εκφράσει διαφωνία θέτοντας εν αμφιβόλω την εικόνα συνοχής της κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Πάντως, δεν αποκλείεται μια μικρή ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη διάφορες δικαιολογίες να απουσιάζει από την ψηφοφορία, προκειμένου να μην καταγραφεί δημόσια η διαφωνία τους.

Ομόφωνα η επιτροπή δεοντολογίας της βουλής εισηγήθηκε νωρίτερα και νέα άρση της ασυλίας 4 βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Πρόκειται για την Ελένη Ζαρούλια για τη σφαίρα που προσπάθησε να περάσει στο σύζυγο της Νίκο Μιχολαλιάκο κατά τη διάρκεια επισκεπτηρίου στη ΓΑΔΑ. Επίσης τους Ηλία Παναγιώταρο και Ηλία Κασσιδιάρη για τα επεισόδια που προκάλεσαν στο Μελιγαλά και το Στάθη Μπούκουρα για απειλές και εξύβριση του δημάρχου Κορίνθου.

Η κ.Ζαρούλια ειρωνεύτηκε τον αστυνομικό που βρήκε την σφαίρα λέγοντας “εύχομαι να έχει μια καλή πορεία” ενώ ο Στάθης Μπούκουρας κράτησε αποστάσεις απο τους άλλους βουλευτές της Χρυσής Αυγής καθώς οταν του ζήτησαν να σχολιάσει την ακραία συμπεριφορά κάποιων συναδέλφων του εκείνος είπε “εγώ είμαι στην επιτροπή για να εκφράσω τον ευατό μου” . Η Ολομέλεια της βουλής θα αποφασίσει για τις υποθέσεις αυτές την επόμενη εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ονομαστική ψηφοφορία θα διεξαχθεί με πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και για τις τροπολογίες που αφορούν την πρώην ΕΡΤ αλλά και τους διοικητικούς υπαλλήλους των ανωτάτων σχολών.

Keywords
Τυχαία Θέματα