Εγκαίνια Κέντρου Νοσηλείας Καρκιονοπαθών

Ανάσα ανακούφισης για χιλιάδες καρκινοπαθείς αναμένεται να προσφέρει το Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» το οποίο εγκαινιάζεται σήμερα στις 2 το μεσημέρι από τον υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη και τη δωρήτρια του έργου Μαριάννα Λάτση.Το Κέντρο θα λειτουργήσει πλήρως ανακαινισμένο και εξοπλισμένο στο πρώην Ογκολογικό Νοσοκομείο του ΙΚΑ επί των οδών Ασωπίου και Αχιλλέως Παράσχου, πολύ κοντά στο νοσοκομείο Αγ. Σάββας, στο οποίο θα υπάγεται διοικητικά. Στο Κέντρο αυτό οι ασθενείς θα υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες ή επεμβάσεις και

θα παίρνουν εξιτήριο την ίδια ημέρα. Αναμένεται να πραγματοποιούνται 30.000 εισαγωγές ασθενών και 3.800 χειρουργικές επεμβάσεις ετησίως. Το ύψος της δωρεάς, που γίνεται στη μνήμη του Νίκου Κούρκουλου, θα προσεγγίσει το ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ.


Από την πλευρά τους όμως οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου Άγιος Σάββας πραγματοποιούν στάση εργασίας από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι, αντιδρώντας στην απόσπαση 30 νοσηλευτών από άλλα νοσοκομεία για τη στελέχωση του Κέντρου Ημερησίας Νοσηλείας Καρκινοπαθών. Στη 1:30 το μεσημέρι, λίγη ώρα πριν τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα