«Έφυγε» ο Πητ Σήγκερ

Ο Πητ Σήγκερ, ο πιονιέρος της αμερικανικής φολκ μουσικής και εμβληματική μορφή της Αμερικάνικης Αριστεράς, πέθανε σήμερα σε ηλικία 94 ετών. Ηγετική φυσιογνωμία της φολκ μουσικής, πολιτικοποιημένος και παρών στους αγώνες του αμερικάνικου λαού για χειραφέτηση από τη δεκαετία του 1950 ακόμη, ο Πητ Σήγκερ ενέπνευσε και οδήγησε γεννιές μουσικών σε όλο τον κόσμο - είαι χαρακτηριστικό ότι ο Bruce Springsteen ονόμασε ολόκληρο δίσκο από το όνομά του (Seeger Sessions).

Η παρουσία του στην αμερικάνικη μουσική και πολιτική σκηνή υπήρξε συνεχής, στην πρωτοπορία των αγώνων, από την εποχή που τον κυνηγούσαν οι Μακαρθικοί έως την αποκήρυξη της παρουσίας του στην ορκομωσία Ομπάμα το 2009.

Παρών με παραδοσιακά αντιστασιακά τραγούδια αλλά και δικές του συνθέσεις, με την υποστήριξη του συγκροτήματος των Weavers ή σόλο, ο Πητ Σήγκερ έγινε φωνή κατά του Μακαρθισμού, αντιπολεμική φωνή το '60 με τον πόλεμο του Βιετνάμ, ζωντανή μνήμη των εργατικών αγώνων των αμερικανών και σήμερα περνά στο πάνθεον των μεγάλων μουσικών ηρώων της Αμερικάνικης Αριστεράς, δίπλα στο Γούντυ Γκάθρυ.

Keywords
Τυχαία Θέματα