«Έφυγε» ο Κώστας Σκούρας

Απεβίωσε χθες έπειτα από σύντομη ασθένεια ο βετεράνος δημοσιογράφος, Κώστας Σκούρας.

Ο Κώστας Σκούρας γεννήθηκε το 1933 στο Παλαιοχώριο Φθιώτιδος και ξεκίνησε τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» το 1962.

Το 1970 διωκόμενος από τη χουντική δικτατορία επιδόθηκε στην επιμέλεια ιστορικών και εγκυκλοπαιδικών έργων συνεργαζόμενος με τους αυτοεξόριστους Χρήστο Τεγόπουλο και Τάκη Λαμπρία στο Παρίσι και το Λονδίνο.

Το 1974 με την επανέκδοση της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ», υπήρξε αρχισυντάκτης της εφημερίδας.

Από
το 1975 έως το 1987 υπήρξε μέλος της πενταμελούς ιδρυτικής ομάδας, διευθυντικό στέλεχος και αρθρογράφος της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ».

Ακόμη υπήρξε σύμβουλος διοίκησης και γενικός διευθυντής του εκδοτικού οργανισμού «ΒΕΛΛΙΔΗ» το 1995.

Στην πολιτική του δράση υπήρξε γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, το 1987-1989 και κατά τη διάρκεια της διετίας του εξελέγη Α΄ Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού.

Έργα του υπήρξαν «Το Εγχειρίδιο Δημοσιογραφικού Λόγου- αρχές και τεχνική», «Εποποιία στο Διάστημα» των εκδόσεων Τεγόπουλος- Νίκας. Τέλος, έλαβε το βραβείο «Υπεκτσί» για τη συμβολή του στην υπόθεση της ελληνοτουρκικής φιλίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του συλλυπείται τους οικείους του και αποχαιρετά τον καλό συνάδελφο και άνθρωπο, που τίμησε με τη δράση του την ελληνική δημοσιογραφία.

Η κηδεία του Κώστα Σκούρα, θα γίνει την Παρασκευή, 9 Νοεμβρίου 2012, στις 2μμ, από το Α΄ Νεκροταφείο.
Keywords
Τυχαία Θέματα