«Ενδείξεις για τις χημικές επιθέσεις στη Συρία»

Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Άμυνας συμφώνησαν σήμερα στο Βίλνιους ότι χημικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν πράγματι στις 21 Αυγούστου στη Συρία και ότι υπάρχουν «πολυάριθμες ενδείξεις» πως για την επίθεση αυτή ευθύνεται το καθεστώς, δήλωσε ο Λιθουανός υπουργός. «Όλοι οι υπουργοί κατήγγειλαν τη χρήση χημικών όπλων και υπογράμμισαν ότι αυτοί που τα χρησιμοποίησαν πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για την πράξη τους αυτή", δήλωσε προς τους δημοσιογράφους

ο Γουόζας Ολέκας, ο Λιθουανός υπουργός Άμυνας, η χώρα του οποίου προεδρεύει της ΕΕ.

Την ίδια ώρα, αυξάνει την αμυντική της ικανότητα κοντά στα παράλια της Συρίας η Ρωσία, που στέλνει τέσσερα πολεμικά πλοία στην περιοχή.

Ο πρόεδρος του συριακού Κοινοβουλίου κάλεσε τους Αμερικανούς βουλευτές να μην επιτρέψουν μια στρατιωτική επίθεση εναντίον της χώρας του, καθώς αναμένεται για μετά την 9η Σεπτεμβρίου μια ψηφοφορία στο Κογκρέσο, μετέδωσε σήμερα το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.

Η Ρωσία προειδοποίησε σήμερα τις ΗΠΑ για τους κινδύνους που θα δημιουργούσαν ενδεχόμενα πλήγματα εναντίον των αποθεμάτων χημικών υλικών στη Συρία, σε ανακοίνωση η οποία εκδόθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών.

Επίθεση σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων στη Βαγδάτη, αν οι ΗΠΑ επέμβουν στη Συρία, ζητά Ιρανός αξιωματούχος από ένοπλες οργανώσεις στο Ιράκ, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Την πρόοδο που επετεύχθη στις συζητήσεις για τα οικονομικά όμως ζητήματα, κατά τη Σύνοδο Κορυφής των G20, χαιρέτισαν ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα