«Έχει αυξηθεί η πιθανότητα για Grexit»

Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει αυξηθεί και η ΕΚΤ είναι έτοιμη να αναλάβει δράση αν παραστεί ανάγκη, δήλωσε ένα μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ σε συνέντευξή του."Είμαστε υποχρεωμένοι να ανταπεξέλθουμε στην πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ όλο

και περισσότερο, καθώς η πιθανότητα ενός τέτοιου σεναρίου έχει δυστυχώς αυξηθεί για την ώρα", ανέφερε ο Ardor Hansson, διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Εσθονίας και μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ, σε συνέντευξή του στην Pastimes.

"Οι δυνατότητες να αντιμετωπιστεί αυτό το σενάριο έχουν δημιουργηθεί: έχουμε μια ευρεία ποικιλία μη συμβατικών μέτρων νομισματικής πολιτικής στη διάθεσή μας και εργαζόμαστε στενά με άλλες κεντρικές τράπεζες. Όταν παρουσιαστεί μια τέτοια ανάγκη, είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε αυτά τα μέτρα".

Ο Hansson προσθέτει ότι η κατάσταση είναι καινούρια για όλους και δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη βεβαιότητα για το τι θα συμβεί, αλλά "είναι σημαντικό να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιδράσουμε με ευελιξία στην κατάσταση".

Ο Hansson φέρεται επίσης να δήλωσε ότι "πριν από λίγους μήνες δεν θα πίστευα ότι η Ελλάδα μπορεί να φύγει από την ευρωζώνη. Τώρα, έχουν περάσει αρκετοί άκαρποι μήνες χωρίς να μετακινηθούμε πιο κοντά σε μια λύση. Αυτή τη στιγμή, η κατάσταση της Ελλάδας μπορεί να είναι χειρότερη από ό,τι ήταν πριν από δέκα ημέρες. Η κατάσταση δεν είναι απελπιστική, αλλά επιδεινώνεται γρήγορα και απότομα", τόνισε.

ΠΗΓΗ: capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα