Δυσπιστία από τα ξένα ΜΜΜ

Δυσπιστία εξακολουθούν να εκφράζουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφορικά με την ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα. Αν έχει αποφύγει η Ελλάδα τα χειρότερα αναρωτιέται η Ουάσιγκτον Ποστ, τονίζοντας ότι ανέλαβε την ευρωπαϊκή προεδρία με την υπόσχεση από την κυβέρνηση να βγάλει τη χώρα από την εξαετή ύφεση.

Ωστόσο, επισημαίνει πως η Ελλάδα
έχει ακόμη μη βιώσιμο, υψηλό κρατικό χρέος, βρίσκεται αντιμέτωπη με την απειλή αναζωπύρωσης της πολιτικής αστάθειας και έχει ένα στους τέσσερις ανέργους.

Με τίτλο «ένας ζητιάνος στο θρόνο», η Deutsche Welle σημειώνει τη σύμπτωση της προεδρίας με τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, και την ανάγκη να βρεθεί λύση για τη χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους.

Άρθρο με τίτλο «Ελλάδα: Ο κακός μαθητής στην κεφαλή της ΕΕ» δημοσιεύει στον ιστότοπό της η γαλλική εφημερίδα Le Figaro. «Η Ελλάδα ανέλαβε από χθες την προεδρία της ΕΕ. Μια κωμικοτραγική κατάσταση. Στην Αθήνα, όπου το αντιευρωπαϊκό αίσθημα δεν υπήρξε ποτέ πιο ισχυρό, ο πληθυσμός ταλανίζεται ανάμεσα στην ευρωπαϊκή βοήθεια και στα μέτρα λιτότητας που αποφασίζουν οι Βρυξέλλες», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα