Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς

Ακόμη ένα δύσκολο 24ωρο για τους σεισμόπληκτους κατοίκους της Κεφαλλονιάς που βρίσκονται από χθες αντιμέτωποι με το κρύο και τους ισχυρούς ανέμους. Οι περισσότεροι κάτοικοι του νησιού περάσαν τη νύχτα έξω από τα σπίτια τους καθώς ζουν με το φόβο ενός μεγάλου νέου σεισμού. Διακόσιες σκηνές με 1.000 υπνόσακους καθώς και τρόφιμα μεταφέρθηκαν με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, ενώ ήδη στήθηκαν οι πρώτες σκηνές στο γήπεδο του Ληξουρίου, την περιοχή που έχει πλήξει περισσότερο ο εγκέλαδος. Ανοιχτά επίσης στο λιμάνι του Ληξουρίου είναι και τα πλοία που πραγματοποιούν το δρομολόγιο Αργοστολίου - Ληξουρίου

για να προσφέρουν στέγη. Στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο παραμένει εδώ και μια εβδομάδα στο λιμάνι του Αργοστολίου, διατέθηκαν 250 κλίνες. Επίσης, όπως ανακοίνωσε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο οποίος επισκέπτεταιτο νησί, η εκκλησία θα είναι δίπλα στους κατοίκους προσφέροντας ζεστό φαγητό, νερό, κουβέρτες και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Από σήμερα θα ξεκινήσει ο επανέλεγχος από μηχανικούς σε σπίτια, σχολεία και δημόσια κτίρια. Σήμερα μεταβαίνουν στην Κεφαλονιά οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Άδωνις Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ενώ αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από σεισμόπληκτους πολίτες έγινε στο Ληξούρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, που επισκέφθηκε το νησί.

Εν τω μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που δίνει παράταση δυο μηνών στους κάτοικους Κεφαλονιάς και Ιθάκης για την τακτοποίηση αυθαιρέτων και την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών. Προβλέπεται επίσης ο συμψηφισμός των ποσών που καταβάλλονται για αμοιβές υπηρεσιών, εργασίες και υλικά για τη στατική επάρκεια των κατασκευών των ακινήτων με τα ποσά του ειδικού προστίμου που προβλέπονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα