«Δύο χρόνια παράταση για την Αθήνα»

Δύο χρόνια παράταση επιθυμεί η τρόικα να δοθεί στην Αθήνα για την επίτευξη των στόχων, σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας "Die Welt", το οποίο μεταφέρει η γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters. Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται σχέδιο «Μνημονίου Κατανόησης» (Memorandum of Understanding-MoU), «χωρίς αυτή την επιμήκυνση

του προγράμματος, η Ελλάδα θα έπρεπε εντός των επόμενων δύο ετών να λάβει μέτρα ύψους 20,7 δισεκατομμυρίων ευρώ - ως τώρα γινόταν συζήτηση για 11,5 δισεκατομμύρια - προκειμένου να επιτύχει τους αρχικούς δημοσιονομικούς της στόχους».

Ο επιπλέον χρόνος έχει σκοπό να αμβλύνει την ένταση των μέτρων λιτότητας, αναφέρεται στο δημοσίευμα και η αναθεωρημένη πορεία προσαρμογής προβλέπει ότι το 2013 η Ελλάδα θα πρέπει να επιτύχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό και πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% το 2014, 3% το 2015 και 4,5% το 2016. «Μεταξύ άλλων, η κυβέρνηση θα πρέπει είτε να καταργήσει είτε να μεταφέρει 2000 θέσεις εργασίας σε κάποιου είδους "τμήμα υπηρεσιών"», σημειώνει η γερμανική εφημερίδα.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Keywords
Τυχαία Θέματα