Δράσεις για τις ακτές από την «Parallaxi»

Σειρά δράσεων με στόχο την «ανακάλυψη» και αξιοποίηση του άγνωστου θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης, που εκτείνεται από την παραλία της Αρετσούς μέχρι το Αεροδρόμιο Μακεδονία, ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρώσει το βράδυ της Κυριακής το free press περιοδικό «Parallaxi» της Θεσσαλονίκης.

Στη
νέα δράση που αφορά αυτή τη φορά τις παραλίες της πόλης (προηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια δράσεις με θέμα την «πόλη αλλιώς» και το «Λιμάνι αλλιώς»)  συμμετέχουν περί τους 300 φορείς και ομάδες της πόλης και δεκάδες εθελοντές. Από το πρωί διοργανώνουν περιηγήσεις στα καρνάγια, ποδηλατοδρομίες, δράσεις ανακύκλωσης, προτάσεις ανάπτυξης του αναξιοποίητου θαλασσίου μετώπου, εικαστικές και θεατρικές προτάσεις, και ξεναγήσεις , λειτουργία της ψαραγοράς, αλλά και πάρτυ «οn the beach” με παιγνίδια στην παραλία –όπως παλιά- και συναυλία των Onirama –την Κυριακή το βράδυ με το κλείσιμο των διήμερων εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με τον καθαρισμό της ακτής πίσω από το εμπορικό κέντρο «Απολλώνια πολιτεία» και με τη συνεργασία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη (στα όρια του οποίου ανήκει η περιοχή) , των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής και πολλών εταιρειών που προσφέρουν είδη παραλίας, βιβλία νερό και... κεράσματα, δημιουργούν προτάσεις για την μελλοντική αξιοποίηση της ακτής και τη μετατροπή της σε κέντρο χαλάρωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα