Στο Κλειστό Γυμναστήριο Γαλατσίου χίλιοι πρόσφυγες

Σε εξέλιξη είναι μέχρι αυτή την ώρα, η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών απο την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου. Ήδη έχουν μεταφερθεί 500 μετανάστες με πέντε αστικά λεωφορεία, τύπου φυσαρμόνικα, τα οποία μπορούν να μεταφέρουν μέχρι και 150 άτομα το καθένα. Η επιχείρηση μεταφοράς των μεταναστών γίνεται συνοδεία αστυνομικής δύναμης και παρουσία του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Μουζάλα ο οποίος προηγουμένως σε δηλώσεις του, τόνισε «Θέλω υπομονή από τους κατοίκους

και επιμονή από τις δικές μου υπηρεσίες. Δεν γίνονται θαύματα, αλλά θα τα καταφέρουμε». «Προσπαθούμε να αποφορτίσουμε την πλατεία και θα το πετύχουμε» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, άλλοι 2.500 άνθρωποι έφτασαν νωρίτερα στον Πειραιά, από τη Μυτιλήνη, με το “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης μιλώντας χθες στον Βήμα fm, επέριψε ευθύνες συνολικά στην κυβέρνηση για τη στάση της στο προσφυγικό ζήτημα, και όχι στον αρμόδιο υπουργό για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην πλατεία Βικτωρίας. Όπως ανέφερε ο κ. Καμίνης χθες τα ξημερώματα στην πλατεία συνεπλάκησαν 400 άνθρωποι, και η αστυνομία καθυστέρησε 15 λεπτά, τονίζοντας χαρακτηριστικά δεν είναι θέμα αμέλειας είναι θέμα συστηματικής απουσίας με σκοπό να μην εμπλακούν. «Παίζουν το παιχνίδι των πιο ακραίων κύκλων, όλοι δουλεύουν για τη Χρυσή Αυγή, τόνισε ενώ ζήτησε να τερματιστεί το ανθρωπιστικό αίσχος για τους κατοίκους και τους πρόσφυγες στην πλατεία Βικτωρίας» τόνισε.

Εν τω μεταξύ, συγκλονίζουν τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τις ροές προσφύγων προς τη Λέσβο. Τους πρώτους εννέα μήνες του 2015 από τη Λέσβο πέρασαν 186.720 πρόσφυγες, αριθμός που ισοδυναμεί με το τριπλάσιο σχεδόν των μονίμων κατοίκων του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα