Δουλειά με ανταμοιβή φαγητό και ρακή

Έφτασε από τη Γαλλία στην Ελλάδα με ποδήλατο και με ενδιάμεσους σταθμούς την Ιταλία, τη Σλοβενία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Βοσνία, τα Σκόπια και την Αλβανία. Πλέον αναζητά εργασία με ανταμοιβή σε είδος προκειμένου να παρατείνει τη διαμονή του στην Κρήτη.

Ο
λόγος για τον 30χρονο Γάλλο Vincent Touchard, ο οποίος έπειτα από 6.157 χιλιόμετρα με το ποδήλατο μαγεύτηκε από τα Χανιά και αποφάσισε να μείνει εκεί.

Ο Vincent ταξιδεύει ανά τον κόσμο μέσω του προγράμματος δωρεάν φιλοξενίας «couchsurfing.org».

Ένας από τους σταθμούς του στην Ελλάδα, η Κρήτη, τον μάγεψε και πλέον ψάχνει για δουλειά στο νησία, αφήνοντας πίσω του 1.800 μηνιαίο μισθό που λάμβανε ως δημόσιος υπάλληλος στη Γαλλία.

Την ιστορία του Vincent έφερε στο φως η εφημερίδα «Χανιώτικα Νέα», η οποία και φιλοξενεί συνέντευξη του νεαρού Γάλλου. «Οι αποταμιεύσεις μου τελειώνουν και επειδή θέλω το ταξίδι μου να συνεχίσει και να γνωρίσω περισσότερο την Κρήτη, ψάχνω ήδη κάποια δουλειά με αντάλλαγμα κρητικό φαγητό, τσικουδιά, ρούχα, καπνό, μια έξοδο σε ταβέρνα. Θέλω τόσο πολύ να γνωρίσω ολόκληρο το νησί με το ποδήλατό μου και ιδιαίτερα τα Χανιά. Γιατί μόλις πάτησα το πόδι μου εδώ, στη στιγμή ερωτεύτηκα αυτόν τον τόπο.

Τα Χανιά έχουν ό,τι αγαπώ περισσότερο στην Ελλάδα, είναι ο τόπος, οι άνθρωποι, η φιλοξενία, η τοπική γαστρονομία και τα αγροδιατροφικά προϊόντα που αποτελούν τη μεσογειακή διατροφή, το ελαιόλαδο, τα φρούτα, τα οπωροκηπευτικά. Είναι Δεκέμβριος και όπου και αν κοιτάξω, ειδικά στην επαρχία, υπάρχει γύρω μου πράσινο, λουλούδια, πλούσια προϊόντα, είναι σαν να βρίσκομαι στον Κήπο της Εδέμ. Η αρχιτεκτονική, ο σχεδιασμός της παλιάς πόλης, κάθε γωνιά, κάθε λεπτομέρεια είναι ένα μοναδικό φωτογραφικό στιγμιότυπο. Και αυτό που είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι ότι σου δίνει την αίσθηση πως μπορείς να κάνεις ατελείωτες ανακαλύψεις κάθε ημέρα σε μια τόσο μικρή, αλλά τόσο "μεγάλη" περιοχή όπως τα Χανιά. Κάθε μέρα που θα κάνω μια βόλτα στην πόλη ή στην παλιά πόλη θα ανακαλύψω κάτι καινούριο, κάτι διαφορετικό. Είναι η κρυμμένη ομορφιά των Χανίων που βρίσκεται σε κάθε λεπτομέρεια. Όπου κι αν έχω ταξιδέψει δεν έχω δει τέτοια πόλη. Άλλωστε τα Χανιά είναι μια πόλη με ιστορία πέντε χιλιάδων χρόνων. Και αυτό, πιστέψτε με, δεν το βρίσκεις εύκολα στην Ευρώπη».
Keywords
Τυχαία Θέματα