Δώδεκα παρά δώδεκα

Μια ακόμα μαγική ιστορία, που φέρει την υπογραφή του Ευγένιου Τριβιζά, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά, μικροί, αλλά και μεγάλοι, αυτά τα Χριστούγεννα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Τα μάγια θα τυλίξουν την αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, από τις 18 Δεκεμβρίου, οπότε και σηκώνει αυλαία το πρωτοχρονιάτικο μουσικόραμα

σε δώδεκα σκηνές του αγαπημένου παραμυθά με τίτλο "Δώδεκα παρά δώδεκα", το οποίο έχει ντύσει μουσικά ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Η ιστορία εκτυλίσσεται βράδυ Πρωτοχρονιάς, μέσα σε αυτά τα δώδεκα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα. Στον φανταστικό προθάλαμο του χωροχρόνου,ο νέος και ο παλιός χρόνος συναντώνται,διεκδικώντας και οι δυο από την πλευρά τους την παραμονή τους στον κόσμο.

Ο μεν νέος χρόνος ανυπομονεί να πάρει τη σκυτάλη της μοίρας του κόσμου και ο δε παλιός, αρνείται να την παραχωρήσει,σχεδιάζοντας παράλληλα τη δολοφονία του διαδόχου του. Και όλα αυτά βάζουν το σύμπαν στον κίνδυνο του απόλυτου χάους, ενώ παράλληλα μια πλειάδα από αλλόκοτα πλάσματα και παραμυθένιους χαρακτήρες, όπως μονόκεροι, αρλεκίνοι, πιγκουίνοι, Ρωμαίοι εκατόνταρχοι, ηγεμόνες, δεινόσαυροι και πολλοί ακόμα,εμφανίζονται κι εξαφανίζονται από τις χρονοπύλες του μέλλοντος και του παρελθόντος, δημιουργώντας μια συναρπαστική ιστορία που λαμβάνει χώρα σε ένα εντυπωσιακό σκηνικό.

Υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Φωκά Ευαγγελινού, τον παλιό χρόνο ερμηνεύει ο Γρηγόρης Βαλτινός, ενώ στον ρόλο του νέου έτους βρίσκεται ο Πάνος Μουζουράκης.

Τη σκηνή της αίθουσας Αλεξάνδρα Τριάντη γεμίζουν περισσότεροι από 100 μικροί πρωταγωνιστές του μουσικού ομίλου των Αρσακείων - Τοσιτσείων σχολείων και της χορωδίας των αποφοίτων.

Όπως είπε ο Ευγένιος Τριβιζάς, σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι, είναι η πρώτη φορά που ένα έργο του, που ανεβαίνει στη σκηνή, έχει τόσο σημαντικούς συντελεστές και η πρώτη φορά που βρίσκονται επί σκηνής περισσότερα από 100 άτομα.

Για ένα μεγάλο καλλιτεχνικό γεγονός, που εξυπηρετεί έναν σημαντικό σκοπό έκανε λόγο ο Πρόεδρος του της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων - Τοσιτσείων σχολείων, σε συνεργασία με την οποία πραγματοποιούνται οι παραστάσεις, καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθώς τα
έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν για την υποστήριξη τού Ταμείου Υποτροφιών των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων.

Οι παραστάσεις θα διαρκέσουν έως και τις 30 Δεκεμβρίου. Τα εισιτήρια κυμαίνονται από 45 - 10 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα