ΔΝΤ: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη plan B για την Ελλάδα

Την ύπαρξη ενός plan B για την Ελλάδα, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, με στόχο τον περιορισμό της διάχυσης από μια ενδεχόμενη ελληνική κρίση. Ο κ. Ράις αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες του σχεδίου, ωστόσο επεσήμανε ότι το βασικό σενάριο του Ταμείου δεν περιλαμβάνει μια ελληνική έξοδο από την ευρωζώνη. Ερωτηθείς για τις διαπραγματεύσεις των θεσμών με της ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι «εργαζόμαστε με όλους τους εταίρους
εντατικά για να φθάσουμε σε μια συμφωνία το συντομότερο δυνατόν». Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η τηλεδιάσκεψη των τεχνικών κλιμακίων του Brussels Group. Επιτάχυνση των διαδικασιών, χωρίς μετακίνηση από τις κόκκινες γραμμές, οι οδηγίες της κυβέρνησης προς την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα.

Εν τω μεταξύ, αναλυτική ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την ελληνική κυβέρνηση θα παράσχει περίπου στις 9 το βράδυ ώρα Ελλάδος στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν.

Επίσης στην Ουάσιγκτον θα βρεθεί σήμερα και ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος θα μιλήσει στο ΔΝΤ στο πλαίσιο ετήσιας διάλεξης.
Μετά την ομιλία του ο Μάριο Ντράγκι δεν αποκλείεται να έχει συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ.
Keywords
Τυχαία Θέματα