Νέα συνάντηση με Λαβρόφ

Χωρίς οποιαδήποτε συμφωνία ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας χθες στο Παρίσι, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, ο οποίος τόνισε ότι αναμένει να συναντηθεί και πάλι με τον Σεργκέι Λαβρόφ σήμερα στη Ρώμη, ενώ κάλεσε για μια ακόμη φορά τη Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την Κριμαία. Εν τω μεταξύ, έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ πραγματοποιείται σήμερα στις Βρυξέλλες,
ενώ το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεδριάσει εκ νέου το απόγευμα με θέμα την ουκρανική κρίση.

Η Μόσχα, είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ διαθέτοντας το δικαίωμα να ασκήσει βέτο στις αποφάσεις και ως εκ τούτου μπορεί να μπλοκάρει οποιαδήποτε θέση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, το αμερικανικό Πεντάγωνο υπερδιπλασιάζει τον αριθμό των μαχητικών που περιπολούν στον εναέριο χώρο των κρατών της Βαλτικής στο πλαίσιο της αποστολής του NATO, προσθέτοντας ότι αποστέλλει στην περιοχή αυτή ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού μαχητικών, στο πλαίσιο των αντιδράσεων της Ουάσινγκτον στην κρίση στην Ουκρανία.

Ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί δήλωσε ότι το Πεντάγωνο στέλνει έξι επιπλέον μαχητικά F-15 και ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135 στην περιοχή.

Εξάλλου, η ΕΕ ανακοίνωσε τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων 18 ατόμων, ύποπτων για τη διασπάθιση χρήματος του ουκρανικού κράτους. Μεταξύ αυτών βρίσκεται και ο ανατραπείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος διέφυγε από το Κίεβο τον περασμένο μήνα.

Η κατάσταση στην Ουκρανία ήταν το αντικείμενο της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.
Keywords
Τυχαία Θέματα