Διώξεις για το στημένο στην Ισπανία

Σε 42 ανέρχονται τελικά οι διώξεις που άσκησε η ισπανική δικαιοσύνη για την υπόθεση του στημένου αγώνα της Λεβάντε με τη Σαραγόσα, τη σεζόν 2010-2011.
Ανάμεσα στους υπόπτους, στους οποίους ασκήθηκε δίωξη από τον Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς βρίσκονται ο αρχηγός της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γκάμπι, ο νυν άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άντερ Ερέρα και ο προπονητής της εθνικής Ιαπωνίας, Χαβιέ Αγκίρε, ο οποίος τότε βρίσκονταν στον πάγκο της Σαραγόσα που είχε νικήσει στο επίμαχο παιχνίδι με 2-1.

Όπως προέκυψε από την έρευνα των ισπανικών αρχών, ο τότε πρόεδρος της Σαραγόσα,
Αγαπίτο Ιγκλέσιας είχε καταθέσει συνολικά 965 χιλιάδες ευρώ, σε λογαριασμούς των εμπλεκομένων, προκειμένου να έχουν μειωμένη απόδοση και να πάρει τη νίκη η Σαραγόσα. Συνολικά 28 ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων και ορισμένοι αναπληρωματικοί στο εν λόγω ματς όπως ο Τόνι Ντόμπλας εμπλέκονται στην εν λόγω υπόθεση με τις δικαστικές αρχές να καθυστερούν στην υποβολή των κλητεύσεων λόγω κάποιων γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Ξεκίνησε όμως τελικά η διαδικασία για μια ιστορική δίκη η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ποινές που κυμαίνονται από ένα έως τέσσερα χρόνια φυλάκιση.
Keywords
Τυχαία Θέματα