Επιτροπή για τα πνευματικά δικαιώματα

Με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του κόσμου της πνευματικής δημιουργίας, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες για την σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Διαλόγου για τα Πνευματικά, τα Συγγενικά δικαιώματα και τη Δημόσια Εκτέλεση.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο κύριος Παναγιωτόπουλος στον χαιρετισμό του έκανε αναφορά στο μείζον θέμα της πειρατείας στο διαδύκτιο, το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά αποτελεί μάστιγα για τους δημιουργούς, ενώ υπογράμμισε
ότι στόχος είναι να προχωρήσει σε σχετική νομοθετική ρύθμιση. "Θα είμαστε αυστηροί απέναντι σε αυτούς που παρανομούν εκ συστήματος , κάνοντας μπίζνες εις βάρος της κοινωνίας, όχι όμως απέναντι στον απλό πολίτη" τόνισε.

Σε έναν "διάλογο με νηφαλιότητα και κοινά βήματα για τη σύγκλιση απόψεων, λαμβάνοντας υπ όψιν τη δυσχερή οικονομική συγκυρία που οδηγεί τους δημιουργούς και τους χρήστες σε αδυναμία" κάλεσε τους ενδιαφερόμενους ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας Μιχαήλ Μαργαρίτης.

Όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού, μέσα στο επόμενο δίμηνο αναμένονται αποτελέσματα της επιτροπής, προκειμένου αυτά να κοινοποιηθούν στη συνέχεια στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ώστε να προχωρήσει όπου χρειαστεί σε νομοθετικές παρεμβάσεις.

Επιμέλεια: Bάνα Λυκομήτρου
Keywords
Τυχαία Θέματα