Δηλώσεις πολιτικών αρχηγών

Το εκλογικό τους δικαίωμα από νωρίς το πρωί άσκησαν οι πολιτικοί αρχηγοί της χώρας. Από μηνύματα ενότητας για την επόμενη ημέρα του δημοψηφίσματος συνοδεύτηκαν οι δηλώσεις τους.

Στο 27ο-30ό δημοτικό σχολείο Κυψέλης ψήφισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Ήδη από νωρίς δεκάδες είναι οι φωτογράφοι, τα τηλεοπτικά συνεργεία και οι δημοσιογράφοι

από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, οι οποίοι ανέμεναν τον πρωθυπουργό. «Σήμερα η δημοκρατία νικάει τον φόβο» είναι το μήνυμα που έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι η αποφασιστικότητα του λαού μας απ΄ ότι φαίνεται σήμερα νικάει την προπαγάνδα του φόβου και δήλωσε βέβαιος ότι από αύριο θα έχουμε ανοίξει έναν δρόμο για όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Στην Πύλο ψήφισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. «Σήμερα οι Έλληνες αποφασίζουν για την μοίρα της χώρας μας. Αποφασίζουμε ναι στην Ελλάδα, ναι στην Ευρώπη». δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σε σχολικό συγκρότημα του Χαϊδαρίου ψήφισε ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος δήλωσε: «Ελπίζω ο σπόρος του διχασμού δεν θα καρποφορήσει. Την Κυριακή το βράδυ θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι το μεγάλο πρόβλημα της χώρας, να δυναμώσουμε την ευρωπαϊκή της πορεία. Ελπίζω ο πρωθυπουργός να τηρήσει την υπόσχεσή του».Σημειώνεται ότι κατά την είσοδό του στο σχολικό συγκρότημα, ο κ. Θεοδωράκης δέχθηκε λεκτική επίθεση από οπαδούς του «όχι», ωστόσο, δεν υπήρξε συνέχεια.

«Τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αντιμετωπίσουν τις νέες εξελίξεις, είτε έρθει νέο μνημόνιο είτε δρομολογηθεί η έξοδος από το ευρώ», τόνισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Νέα Ιωνία.

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος ψήφισε στη Γλυφάδα, στο 1986-ο εκλογικό τμήμα, στο κτίριο του 2-ου Δημοτικού Σχολείου. «Με απειλές για δήθεν "κουρέματα" καταθέσεων, που δεν υπάρχουν πουθενά και με διάφορα σενάρια τρόμου. Δεν φοβάται ο ελληνικός λαός. Μην ξεχνάνε ότι σε αυτήν τη χώρα γεννήθηκε η δημοκρατία.Και η δημοκρατία δίνει το δικαίωμα στους πολίτες να αποφασίσουν εκείνοικαι όχι αυτοί που θέλουν να καθυποτάξουν τους λαούς και τα κράτη», είπεο κ. Καμμένος, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

Στο 100ό δημοτικό σχολείο ψήφισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. «Είναι ώρα απόφασης και ευθύνης. Όλοι ψηφίζουμε για την ελπίδα, τη δημοκρατία και την αξιοπρέπεια. Αντιστεκόμαστε στους ακραίους κύκλους της ΕΕ που θέλουν την Ελλάδα εκτός ευρωπαϊκής οικογένειας» δήλωσε.

"Σήμερα ψηφίζουμε και αύριο όλοι μαζί θα αρχίσουμε και πάλι να δουλεύουμε" δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

"Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι πρέπει να πάμε όλοι μαζί στις Βρυξέλλες συνολικά σαν χώρα και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να κατανοήσουν πως πρέπει να βρεθεί μία βιώσιμη συμφωνία" δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

«Ο ελληνικός λαός ψηφίζει για ένα δημοψήφισμα που δεν χρειαζόταν» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όπως τόνισε αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι να υπάρξει άμεσα μία συμφωνία για βιώσιμη λύση.

Από αύριο, όλος ο ελληνισμός ενωμένος πρέπει να αφιερωθούμε στο πραγματικό πρόβλημα. Τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται ο τόπος», είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών, Γ. Παπανδρέου, που ψήφισε στη Νέα Ερυθραία και ξεκαθάρισε ότι γι' αυτές τις αλλαγές θα πρέπει «να μείνουμε στον σκληρό πυρήνα του ευρώ».

Στη Θεσσαλονίκη άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι αύριο θα ξημερώσει μια μέρα που θα βρει την Ελλάδα θετική, ενωμένη, ευρωπαϊκή. Δήλωσε ότι η χώρα μπορεί να κάνει πολλά για την αποκατάσταση των αδικιών με ασφάλεια, αλλά χωρίς να παίζει παιχνίδια στις πλάτες του εαυτού της.

Λίγο πριν τις 8 άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο 310-ο εκλογικό τμήμα στον Άγιο Ελευθέριο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Καραμανλής δεν έκανε δηλώσεις, ενώ θερμή υποδοχή, με χειροκροτήματα, του επιφύλαξαν στελέχη και μέλη της Νέας Δημοκρατίας.

Τον ελληνικό λαό, να ψηφίσει με σύνεση και υπευθυνότητα, κάλεσε από τα Χανιά ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 9ο ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο της Χαλέπας.

Keywords
Τυχαία Θέματα