Δικαστήριο ζήτησε τη σύλληψη του Άμπντελ Φάταχ

Αιγυπτιακό δικαστήριο ζήτησε σήμερα την κράτηση του Αλάα Άμπντελ Φάταχ, ηγετική προσωπικότητα της εξέγερσης του 2011 εναντίον του πρώην προέδρου της χώρας Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος δικάζεται για τη συμμετοχή του σε βίαια επεισόδια κατά τη διάρκεια μιας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χωρίς την άδεια των αρχών.

Ο Άμπντελ Φάταχ και ακόμη 24 ακτιβιστές είχαν αφεθεί ελεύθεροι
υπό όρους τον Σεπτέμβριο εν αναμονή της διεξαγωγής νέας δίκης εις βάρος τους, μετά την παραίτηση του δικαστή που είχε αναλάβει την υπόθεσή τους.

Εκτός από τον Άμπντελ Φάταχ σήμερα παρουσιάστηκαν ενώπιον του δικαστηρίου 20 ακτιβιστές και όλοι τέθηκαν υπό κράτηση. Οι υπόλοιποι τέσσερις ήταν απόντες, όμως το δικαστήριο ζήτησε επίσης τη σύλληψή του.

Στο μεταξύ ο Αιγύπτιος πρόεδρος Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ενέκρινε σήμερα ένα διάταγμα βάσει του οποίου στρατιωτικά δικαστήρια μπορούν να δικάζουν πολίτες που κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον κρατικών υποδομών, έπειτα από μια σειρά αιματηρών επιθέσεων με στόχο τις δυνάμεις ασφαλείας.

«Τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον των θεσμών, των εγκαταστάσεων και των δημόσιων αγαθών περνούν στη δικαιοδοσία των στρατιωτικών δικαστηρίων», σύμφωνα με το διάταγμα, το οποίο διευρύνει σημαντικά τη δικαιοδοσία αυτών των δικαστηρίων που ήδη μπορούν, βάσει του συντάγματος, να δικάζουν πολίτες στην περίπτωση που κατηγορούνται για επιθέσεις εναντίον εγκαταστάσεων ή το προσωπικό του στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα