Δικαστική υποστήριξη των εργαζομένων

Τη δικαστική και πολιτική υποστήριξη των εργαζομένων που πλήττονται από το νόμο Μανιτάκη περί διαθεσιμότητας αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας. Σύμφωνα με τα όσα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, από σήμερα κιόλας ξεκινά συνεργασία με τους εργαζόμενους αλλά και με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι χαρακτήρισαν την απόφαση ευχολόγιο, καθώς ζήτησαν να μην εκδοθούν οι διαπιστωτικές πράξεις
διαθεσιμότητας τους. Στο θέμα αυτό ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι συμβαδίζει με τις αποφάσεις των συλλογικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης όπως ΚΕΔΕ και ΠΕΔΑ,  προκειμένου -όπωςείπε- να διασφαλιστεί το συμφέρον των εργαζομένων.

Εν τω μεταξύ,το Δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε μείωση μέχρι και 58% στα δημοτικά τέλη για το 2013. Ειδικότερα, μειώσεις κατά 50% προβλέπονται για τις άπορες οικογένειες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και τις μονογονεικές οικογένειες, ενώ για τα νέα ζευγάρια που θα εγκατασταθούν στο Δήμο Αθηναίων η μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 50%θα ισχύει για δύο χρόνια.
Επίσης, απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη καθαριότητας και φωτισμού οι τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Σεό,τι αφορά τους καταστηματάρχες απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη μέχρι και τον Μάιο του 2013 όσοι υπέστησαν καταστροφές από επεισόδια στοκέντρο της Αθήνας
Keywords
Τυχαία Θέματα