Διεθνές πρόβλημα το προσφυγικό

"Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι διεθνές, ούτε καν ευρωπαϊκό, δήλωσε η Αναπληρώτρια Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ, προσθέτοντας ότι και η Γερμανία ανοίγει τα σύνορα της, στους Σύρους πρόσφυγες. Την επόμενη εβδομάδα -σημείωσε -θα εκταμιευτούν για την Ελλάδα 30 εκατομμύρια ευρώ, για

τη δημιουργία κέντρων φιλοξενίας και για δράσεις που αφορούν στο καθεστώς ασύλου.

Τους 200.000 έχουν ξεπεράσει μέχρι τώρα οι πρόσφυγες που έχουν εισέλθει στη χώρα μας εντός του έτους και από αυτούς οι 100.000 μόνον το τελευταίο δίμηνο ανακοίνωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας στο Δ.Σ. της ΚΕΔΕ, όπου προσήλθε προκειμένου να ενημερώσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση για το μεταναστευτικό.

Επικριτικός ήταν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης . "Δεν ακούσαμε τι πρόκειται να γίνει το προσεχές διάστημα" τόνισε και εκτίμησε ότι θα διαιωνίζεται το θέμα. Ο Δήμαρχος πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρξει ισομερής κατανομή των μεταναστευτικών ροών τόσο στην Ευρώπη όσο και στη χώρα και κάλεσε την ΚΕΔΕ να αναλάβει το θέμα των χώρων φιλοξενίας προσφύγων ,προκειμένου να υπάρξει ουσιαστική λύση .

" Στη Κω δεν μπορεί να δημιουργηθεί κέντρο υποδοχής ,γιατί εάν δημιουργηθεί μέσα σε λίγες ημέρες το κέντρο θα έχει 15 χιλιάδες άτομα και θα γκετοποιήσει το νησί " δήλωσε ο Δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης .

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ, άλλοι 2.500 πρόσφυγες αναμένεται να φθάσουν στις 20.30 στο λιμάνι του Πειραιά από τη Μυτιλήνη.

Keywords
Τυχαία Θέματα