Διεργασίες εν όψει Eurogroup

Έντονες διεργασίες εν όψει και του Eurogroup της επόμενης Δευτέρας με επαφές σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων με τους θεσμούς. Η εκπρόσωπος του επιτρόπου Πιέρ Μοσκοβισί αποκάλυψε ότι για το σκοπό αυτό υπάρχει ήδη προσωπικό της Κομισιόν στην Αθήνα.

Απολύτως ψευδείς χαρακτήρισε τις πληροφορίες που φέρουν την Ελλάδα να χρειάζεται ένα τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 30-50 δισ. ευρώ ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν

Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του σε ολλανδικό τηλεοπτικό δίκτυο. Πρόσθεσε πάντως πως η κυβέρνηση κέρδισε τις εκλογές με πολλές υποσχέσεις τις οποίες δεν έχει χρήματα να υλοποιήσει

Το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές δεν θα τεθεί στη διαπραγμάτευση του Eurogroup της Δευτέρας, διαβεβαίωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.

Η Ελλάδα δύσκολα μπορεί να εξέλθει από την κοινωνικο-οικονομική κρίση χωρίς κάποιας μορφής αναδιάρθρωση του χρέους που διακρατά η ευρωζώνη τόνισε ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας στο ΔΝΤ Πάουλο Νογκέιρα Μπατίστα μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha. Υποστήριξε πως οι «θεσμοί» δεν μπορούν να συμπεριφέρονται σαν να μην έγιναν εκλογές στη χώρα. «Οι εκλογές δεν αλλάζουν συνθήκες», δηλώνει ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σε συνέντευξή του στην ισπανική El Pais. Πρόσθεσε πάντως ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια πιο ευέλικτη προσέγγιση στην κρίση χρέους της Ελλάδας.


Νέες επικρίσεις κατά της Κριστίν Λαγκάρντ για την στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Ο Πίτερ Ντόιλ πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, μέσω των Financial Times, υπογραμμίζει πως η κα Λαγκάρντ πυροδότησε φυγή καταθέσεων μέσω των προειδοποιήσεων της για το Grexit. Απκόμη ένα πρώην στέλεχος του Ταμείου ο Ρίτα Κεμάνι αναφέρει σε επιστολή του που δημοσιεύεται σήμερα στους Financial Times ότι χρειάζεται περισσότερη λογοδοσία εντός του οργανισμού και μεγαλύτερη διαφάνεια στη λήψη αποφάσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα