Διαβουλεύσεις στον απόηχο του δημοψηφίσματος

Πυρετώδεις οι διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες στον απόηχο της υπερψήφισης από τη Βουλή της κυβερνητικής εισήγησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος, την Κυριακή 5 Ιουλίου, με αντικείμενο την πρόταση των δανειστών. Όπως αποκάλυψε μιλώντας το πρωί στον ΑΘΗΝΑ
9,84 και τους Φρόσω Ζαγορίτου και Γιάννη Θεοδόση ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, δρομολογείται νέα πρωτοβουλία για τη γεφύρωση των διαφορών από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται το ενδεχόμενο νέας έκτακτης συνόδου κορυφής της ευρωζώνης για την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται να γίνει και τηλεδιάσκεψη τις επόμενες ώρες των Ευρωπαίων ηγετών. Χαρακτηριστικό το μήνυμα μέσω Twitter, του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ: «Η Ελλάδα είναι και θα πρέπει να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης. Βρίσκομαι σε επαφή με ηγέτες ώστε να διασφαλίσω την ακεραιότητα της ευρωζώνης των 19 χωρών» γράφει.

«Η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη μοιάζει αναπόφευκτη», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γιοργκ Σέλινγκ. Πρόσθεσε ότι για να προχωρήσει η Ελλάδα σε αλλαγή νομίσματος, θα αναγκαστεί να ζητήσει να φύγει συνολικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι υπόλοιπες χώρες θα αναγκαστούν να συμφωνήσουν.

Η αντιπολίτευση στη Γερμανία εκτιμά ότι πλέον είναι καθήκον της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ να παρέμβει αποφασιστικά ώστε να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη, αναφέρει στον ιστότοπό του ο γερμανικός κρατικός τηλεοπτικός σταθμός ARD.

Keywords
Τυχαία Θέματα