Διάβημα της Αθήνας για τον Γιλμάζ

Σε διάβημα προχώρησε η Αθήνα προς την Άγκυρα κατ' εντολή του υπουργού Σταύρου Δήμα σε σχέση με τις δηλώσεις, που αποδόθηκαν από από τον τουρκικό Τύπο στον πρώην Πρωθυπουργό της Τουρκίας Μ. Γιλμάζ.

Το διάβημα επιδόθηκε στην Επιτετραμμένη της τουρκικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, ασχέτως της απόπειρας ανασκευής τους από τον κ. Γιλμάζ,

ζητήθηκε διερεύνηση των δηλώσεων αυτών και των αντίστοιχων αναφορών, που έχουν δει το φως της δημοσιότητας στο παρελθόν, καθώς και σχετική ενημέρωση της ελληνικής πλευράς για κάθε συναφές στοιχείο.

Να ανασκευάσει τις αναφορές του για τους εμπρησμούς Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα, επιχείρησε, σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ, μετά το σάλο που προκάλεσαν. Ο Γιλμάζ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία ανασκευάζει όλα τα παραπάνω και τονίζει ότι πρόκειται για «παρερμηνεία».

Την ίδια ώρα, έκθετο αφήνει η επίσημη Άγκυρα τον πρώην πρωθυπουργού Μεσούτ Γιλμάζ και την εκ των υστέρων προσπάθεια του να αντιστρέψει τις αρχικές δηλώσεις του για εμπρηστική δράση Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικά δάση, ισχυριζόμενος ότι εννοούσε δράση Ελλήνων πρακτόρων.

Keywords
Τυχαία Θέματα