Διαβεβαίωση Λαβρόφ για Ουκρανία

Τη διαβεβαίωση πως η Ρωσία θα σεβαστεί την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έδωσε στον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, αποσυνδέοντας τα ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια και τις ταραχές στην Κριμαία από τις οποιεσδήποτε υπόνοιες για εμπλοκή της Μόσχας στα εσωτερικά της χώρας.

Ο Τζον Κέρι ο οποίος συναντήθηκε με το γερμανό ομολογο του, κάλεσε τη Ρωσία να συμβάλει, από κοινού με την Ουάσινγκτον και τους

συμμάχους της, στην προσπάθεια για τη σταθεροποίηση της Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι δεν είναι καιρός για «προκλητικές ενέργειες».

Επείγει να αποτιμηθούν οι ανάγκες του Κιέβου για χρηματοδότηση, τόνισε ο Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ, προσθετοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση ενδέχεται να χορηγήσει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Συνέντευξη Τύπου από την ρωσική πόλη Ροστόφ Επί ΤουΝτον θα παραχωρήσει αύριο ο αποπεμφθείς πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς, ο οποίος μέσω γραπτής δήλωσής του σε ρωσικά μέσα, ζήτησε από τη Μόσχα να τον προστατεύσει από «εξτρεμιστές».

Keywords
Τυχαία Θέματα