Διάταξη για τους πλειστηριασμούς

Έως το τέλος του έτους, όταν και λήγει η προθεσμία της ισχύουσας διάταξης για την απαγόρευση των πλειστηριασμών, η κυβέρνηση θα φέρει τελική διάταξη για το θέμα στη Βουλή.H διάταξη θα έρθει, ανεξάρτητα από το αν θα υπάρξει προηγουμένως ή όχι συμφωνία με την τρόικα, τόνισε ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας
μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν αλλάζει τίποτα στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και πως στο ζήτημα των πλειστηριασμών θα επικρατήσει η κοινή λογική, έδωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.Επισήμανε ότι η κυβέρνηση μιλά για τα φτωχά και μεσαία νοικοκυριά και όχι για τους συστηματικά κακοπληρωτές που κρύβονται πίσω απο ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Στη συνάντηση εξετάσθηκε και το θέμα των Αμυντικών Συστημάτων. Η χώρα μας -σημείωσε ο κ.Στουρνάρας-επιμένει στη διατήρηση του εξαγωγικού χαρακτήρα της επιχείρησης, ενώ υπογράμμισε οτι θα υπάρξει συρρίκνωση του προσωπικού με εθελούσια έξοδο.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας την ότι οι συζητήσεις για την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών και την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, γίνονται πάνω στα ερείπια μιας πρωτοφανούς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έχει βυθίσει τους πολίτες στη φτώχεια και την απόγνωση. «Όσο δεν αμφισβητείται ο σκληρός πυρήνας της μνημονιακής πολιτικής, δεν υπάρχει καμία απολύτως διαπραγμάτευση», ανέφερε. Η ΔΗΜΑΡ, από την πλευρά της, τονίζει ότι απαιτείται ισχυρή επαναδιαπραγμάτευση. «Οι υποχωρήσεις της κυβέρνησης ενθάρρυναν την επιμονή της τρόικας στη λανθασμένη πολιτική της άδικης λιτότητας, που δεν οδηγεί στην έξοδο από την κρίση. Σήμερα η κυβέρνηση πρέπει να αποκρούσει τις απαράδεκτες αξιώσεις της τρόικας και να μη δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων που επιβαρύνουν την κοινωνία» τονίζει η ΔΗΜΑΡ.

Keywords
Τυχαία Θέματα