Διάσκεψη για το προσφυγικό

Ευρεία διάσκεψη των υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης και των ΥΠΕΞ των 28, σήμερα, στο Λουξεμβούργο, για την προσφυγική κρίση και κύριο αντικείμενο την ενίσχυση των χωρών πρώτης υποδοχής και την αντιμετώπιση των διακινητών προσφύγων και μεταναστών.

Περισσότερη στήριξη για την Ελλάδα και την Τουρκία, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το βάρος που δέχονται από την προσφυγική κρίση, ζητούν από την Άγγελα Μέρκελ 34 βουλευτές τοπικών

κοινοβουλίων, δήμαρχοι και επικεφαλής κομματικών οργανώσεων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος.

Εξάλλου, επίσκεψη σε Αθήνα και Λέσβο θα πραγματοποιήσει από την Παρασκευή ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Αντόνιο Γκουτέρες, ώστε να εκτιμήσει την ανθρωπιστική ανταπόκριση στην προσφυγική κρίση. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα επισκεφθεί τα κέντρα προσωρινής παραμονής των προσφύγων στην Αθήνα και θα συναντηθεί με ανώτατους διπλωματικούς αξιωματούχους και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Στο μεταξύ, άλλοι 2.500 πρόσφυγες φτάνουν το μεσημέρι στον Πειραιά, με το "Ελευθέριος Βενιζέλος". Περίπου 200 πρόσφυγες μεταφέρθηκαν το πρωί από την πλατεία Βικτωρίας στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για είδη πρώτης ανάγκης, όπως σεντόνια και πετσέτες, ενώ υπάρχει επάρκεια σε ρούχα και τρόφιμα. Ο χώρος, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θα μείνει ανοιχτός έως το τέλος Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου.

Στο μεταξύ, 552 άνθρωποι διασώθηκαν στο Αιγαίο, το τελευταίο 24ωρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα