Διαψεύδει το ΥΠΟΙΚ

Τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και για σχεδιασμούς στην Ευρώπη γι΄ αυτό το ενδεχόμενο εξακολουθούν να διακινούνται από τον διεθνή τύπο.

Το Υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει δημοσιεύματα, ότι στο πλαίσιο τουEuro Working Group, ζητήθηκε από τα κράτη μέλη να ετοιμάσουν σχέδια αντιμετώπισης ενδεχόμενης εξόδου της Ελλάδας

από το ευρώ. Τέτοιου είδουςδημοσιεύματα όχι μόνο δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, αλλά κάνουνκακό στην προσπάθεια που καταβάλει η χώρα να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της.

Σύμφωνα με το Ρόιτερς οι Ευρωπαίοι δέχθηκαν συμβουλές από ειδικούς να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο η Ελλάδα να αποφασίσει να εγκαταλείψει το κοινό νόμισμα. Εντείνουν οι Ευρωπαίοι τους σχεδιασμούς έκτακτης ανάγκης, αναφέρει και η Wall Street Journal.

Η πτώχευση της Ελλάδας και η έξοδός της από το ευρώ είναι προτιμότερη από οποιαδήποτε χαλάρωση «των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτών της» τονίζει η Budesbank στη μηνιαία έκθεσή της. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας χαρακτηρίζει «ιδιαίτερα ανησυχητική» την εξέλιξη της κατάστασης στην Ελλάδα, αλλά τονίζει ότι δεν πρέπει να επεκταθεί η διεθνής οικονομική στήριξη προς αυτήν. 

Keywords
Τυχαία Θέματα