Διάψευση για το «ξήλωμα» των 100 δόσεων

Διαψεύδει το υπουργείο Οικονομικών σημερινό δημοσίευμα το οποίο υποστηρίζει ότι οι θεσμοί «ξηλώνουν και τις 100 δόσεις» και παραθέτει μια σειρά από «άγριες διαθέσεις της τρόικας». "Δεν ισχύει απολύτως τίποτα" επισημαίνει το υπουργείο και σημειώνει ότι "Ουδέποτε συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα στα τεχνικά κλιμάκια ή στη συνάντηση των υπουργών με τους εκπροσώπους των θεσμών".

Δεν θα μπαίνουν στον Τειρεσία επιταγές, γραμμάτια και συναλλαγματικές με ημερομηνία πληρωμής - λήξης από τις 20

Ιουλίου έως τις 31 Αυγούστου που δεν εξοφλούνται, εάν εξοφληθούν μέχρι 30 Σεπτεμβρίου. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, η παράταση δίνεται για τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων που εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν στην λειτουργία των τραπεζών δεν μπορούν να ανταποκριθούν εγκαίρως στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Χαλάρωση εξάλλου των κεφαλαιακών ελέγχων προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη χθες και δίνει τη δυνατότητα ανάληψης 420 ευρώ οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας. Για τις επιχειρήσεις, το ημερήσιο όριο τραπεζικής διαχείρισης ανά υπόθεση αυξάνεται από τις 100 χιλιάδες, στις 150 χιλιάδες ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα