Διαπραγματεύσεις Σόφιας- Άγκυρας

Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Βουλγαρίας Ντάνιελ Παπάζοφ πριν αναχωρήσει για την Άγκυρα όπου θα έχει διαπραγματεύσεις με τον Τούρκο ομόλογό του Λουτφί Ελβάν, δήλωσε ότι η Σόφια θα επιμείνει στο αίτημά της να λάβει περισσότερες άδειες για τις βουλγαρικές εταιρίες για τράνζιτ μεταφορές μέσω της Τουρκίας.

Τοδεύτερο αίτημα της Βουλγαρίας είναι οι άδειες των Βούλγαρων μεταφορέων να εντάσσονται εκ των προτέρων στο ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης και ελέγχου των αρμοδίων τουρκικών θεσμών, ώστε να μην επιβάλλονται άδικα πρόστιμα στις βουλγαρικές εταιρίες.

Ουπουργός ανέφερε ότι

τρίτο αίτημα της Βουλγαρίας είναι οι δύο πλευρές να ελέγξουν όλα τα έγγραφα οδικής μεταφοράς, που απαιτούν οι διεθνείς συμφωνίες, ώστε η τουρκική πλευρά να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς παραστατικά ζητάει να έχουν μαζί τους οι Βούλγαροι οδηγοί όταν κάνουν διαδρομές στηνΤουρκία.

Υπενθύμισε δε ότι τα αιτήματα του υπουργείου Μεταφορών έχουν συζητηθεί με τις ενώσεις των μεταφορέων και έχουν την πλήρη υποστήριξή τους.

«Επίποδός» έχουν τεθεί, εξάλλου, οι Βούλγαροι μεταφορείς οι οποίοι είναι έτοιμοι να αποκλείσουν τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία αν δεν υπάρξει μακροπρόθεσμη λύση των προβλημάτων τους, όπως είπαν σήμερα στα ΜΜΕ εκπρόσωποι των σωματείων τους.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα