Διαμαρτυρία κατά κανονισμού στη Μαδρίτη

‘Ενα αίτημα διαμαρτυρίας κατά ενός κανονισμού της πόλης της Μαδρίτηςπου απαγορεύει στους φορείς του ιού του AIDS να οδηγούν ταξί, συγκέντρωσε 80.000 υπογραφές, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατάτου AIDS, ανακοίνωσαν ακτιβιστές.

"Αυτή η διάταξη αποτελεί πράξηδιάκρισης σε βάρος των ατόμων αυτών, που είναι απαράδεκτη σε μια σύγχρονη και ανοιχτή κοινωνία, όπως αυτή της Μαδρίτης", υπογραμμίζει η οργάνωση CESIDA στο αιτημα

της αυτό που ανεβασε στο διαδίκτυο .

ΗCESIDA τόνισε ότι παρέδωσε το αίτημα αυτό την Παρασκευή στο δημαρχείο της Μαδρίτης, από το οποίο και προήλθε η διάταξη αυτή που απαγορεύει στους ανθρώπους που πάσχουν από "μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες" να αποκτούν άδεια οδήγησης ταξί.

"Ο ιός του AIDS δεν είναι μεταδοτικός και δεν μεταδίδεται κατά τύχη, αλλά από πολύ συγκεκριμένες πρακτικές", τονίζει η CESIDA.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS ενώσεις και ομάδεςτης κοινωνίας των πολιτών σημειώνουν ότι η μείωση των δημόσιων δαπανών λόγω της ύφεσης απειλεί τις ιατρικές φροντίδες που είναι απαράιτητες γιατους φορείς της ασθένειας.

Το μεγαλύτερο ισπανικό συνδικάτο, το UGT, αναφέρει σε ανακοινωσή του ότι οι δημόσιες δαπάνες για την καταπολέμηση του AIDS μειώθηκαν κατά 70% από το 2011 έως το 2013, από 10σε 3 εκατομμύρια ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα