Διαμαρτυρία εργαζομένων της ΣΕΤΥΠ

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία της εταιρίας «Focus Ε.Π.Ε.» στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 16 πραγματοποίησαν μέλη του Συνδικάτου Εργαζομένων στις Τηλεπικοινωνίες και την Πληροφορική (ΣΕΤΗΠ) νομού Θεσσαλονίκης, στοοποίο μετέχουν δυνάμεις του ΠΑΜΕ και απλήρωτοι εργαζόμενοι της εταιρίαςπώλησης πακέτων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών «Unique Benefit» (call center), που διέκοψε αιφνιδίως τη δραστηριότητά της, πριν από ένα μήνα, χρωστώντας δεδουλευμένα

σε εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι στελέχη της «Focus» είναι παλιοί συνεργάτες της «UniqueBenefit» και υποψιάζονται ότι η εταιρία θέλει να λειτουργήσει με άλλο όνομα, χωρίς να εξοφλήσει τους παλιούς εργαζόμενους. Ισχυρίζονται επίσης, ότι η «Focus» χρησιμοποιεί το πελατολόγιο και τον εξοπλισμό της«Unique Benefit», για τον οποίο έχουν εκδοθεί ασφαλιστικά μέτρα υπέρ των εργαζομένων.

Η «Unique Benefit» απασχολούσε περί τους εβδομήντα εργαζόμενους, στα γραφεία της στην οδό Ανδριανουπόλεως 22, τα οποία έκλεισε αιφνιδιαστικά, ενώ ήδη χρωστούσε σε εργαζόμενους μισθούς έως και έξι μηνών. Πολλοί από το προσωπικό είχαν προχωρήσει σε επίσχεσηεργασίας και άλλοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, διεκδικώντας δεδουλευμένα.

«Οι εργοδότες έχουν δημιουργήσει συνθήκες μεσαίωνα στον κλάδο των εταιριών πωλήσεων, που προωθούν υπεργολαβικά πακέτα μεγάλων εταιριών παροχής υπηρεσιών. Δεν εφαρμόζουν καμία σύμβαση και δεν αναγνωρίζουν κανένα εργατικό δικαίωμα. Θα αποτρέψουμε με τους αγώνες μας, την απλήρωτη, παράνομη και μαύρη εργασία» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο πρόεδρος του συνδικάτου Λεωνίδας Στολτίδης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα