Διαμαντοπούλου εναντίον Βενιζέλου για τα ΑΕΙ

Σε μείζον πολιτικό θέμα για το ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο εξελίσσεται η υπόθεση του νομοσχεδίου για τα ΑΕΙ με τις τροποποιήσεις στον νόμο Διαμαντοπούλου. Η πρώην υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου με δήλωση της, που έχει αναρτηθεί στην προσωπική της ιστοσελίδα χαρακτηρίζει «ύβρη για την Δημοκρατία» την  προβαλλόμενη «ως  συμφωνία των τριών αρχηγών στην αλλαγή ενός νόμου επειδή αρνούνται να τον εφαρμόσουν βίαιες μειοψηφίες και

δημόσιοι λειτουργοί που υπηρετούν  δικές τους σκοπιμότητες». Με την δήλωση της αυτή, η κα. Διαμαντοπούλου «πετάει το γάντι» και στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, τον οποίο εγκαλεί για υποχωρήσεις στη Νέα Δημοκρατία, καθώς όπως υποστηρίζει οι προτάσεις της Ν.Δ «αποτελούν συμβιβασμό με τις συντεχνίες και παρωχημένες (δήθεν προοδευτικές) κομματικές δυνάμεις που διαχρονικά ευθύνονται για παθογένειες των ΑΕΙ».

Η δήλωση της έχει αναφορά και στις εξελίξεις εντός του ΠΑΣΟΚ, καθώς η πρώην υπουργός Παιδείας καλεί «τις υγιείς δυνάμεις, σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας , αυτή τη κρίσιμη ιστορικά στιγμή που θα ανοίξουν τους δρόμους που χρειάζεται η χώρα».

Αιχμηρή δήλωση για το θέμα έκανε και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Γ. Πανάρετος, ο οποίος έκανε λόγο για «ενταφιασμό της προσπάθειας που ξεκίνησε το 2009» στην ανασυγκρότηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τον νόμο 4009.

Keywords
Τυχαία Θέματα