Διαμαντίδης: Τέλος για μένα η Εθνική

Όνειρο ήταν τελικά η επιστροφή του Δημήτρη Διαμαντίδη στην εθνική ομάδα. Ο άσος του Παναθηναϊκού μίλησε στην κρατική τηλεόραση, γνωστοποιώντας την απόφαση του να αποσυρθεί οριστικά από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
«Είμαι 31 ετών και αν θέλω να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο για τουλάχιστον τρία χρόνια ακόμα, θα πρέπει να αποσυρθώ», τόνισε μεταξύ άλλων.Αναλυτικά τα όσα δήλωσε την κρατική τηλεόραση:Για τα πρώτα χρόνια στο χώρο του μπάσκετ:
«Στα 19 μου πήγα στη Θεσσαλονίκη
και τον Ηρακλή, όπου στην αρχή ήταν λίγο δύσκολη η προσαρμογή μου. Είχα αφήσει το σπίτι μου (σ.σ. Καστοριά) σε μικρή ηλικία, αλλά από την Γ' Εθνική, πήγα στην Α1».Για τη μεταγραφή του στον ΠΑΟ:
«Τότε υπήρχε φιλολογικό ενδιαφέρον από τον Ολυμπιακό, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν αυτός που μου έκανε την πρόταση. Στα 24 έφυγα από τον Ηρακλή για τον Παναθηναϊκό, όπου εκεί με βοήθησε ο συμπαίκτης που είχα από τον Ηρακλή (σ.σ. Χατζηβρέττας) και προσαρμόστηκα γρήγορα».Για το αν σκέφτηκε ποτέ να αφήσει τον Παναθηναϊκό:
«Ο Παναθηναϊκός είναι από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Δεν υπάρχει κάποιος λόγος από τη στιγμή που αισθάνομαι τόσο όμορφα να φύγω. Για να πάω σε ομάδα της Ευρώπης δεν υπάρχει καμία περίπτωση ούτε να το σκεφτώ. Όσον αφορά στο NBA, δεν είχε ποτέ καμία πρόταση, αλλά και πάλι δεν θα πήγαινα γιατί δεν θέλω να χαλάσω αυτό που έχτισα εδώ. Εντελώς διαφορετικό το μπάσκετ της Αμερικής, ενώ πιστεύω πως δεν διαθέτω τα ατομικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται και γι' αυτό δεν θα τα κατάφερνα».Για την αλλαγή, σε σχέση με τον τρόπο που αγωνιζόταν:
«Στα 14-16 δεν έπαιξα σε μικρή εθνική ομάδα. Σιγά-σιγά όσο μεγάλωνα γινόμουν καλύτερος. Όμως το μυστικό είναι η δουλειά. Υπάρχουν παιδιά με ταλέντο, αλλά χωρίς δουλειά δεν έκαναν τίποτα. Πρέπει να έχεις την όρεξη να πηγαίνεις στο γήπεδο και να γίνεσαι καλύτερος, όπως κάνουν ακόμα, πολλοί μεγάλοι παίκτες».Για τον πιο τίτλο θα ξεχώριζε από όλα αυτά τα χρόνια:
«Αυτό που ξεχωρίζω είναι το ευρωπαϊκό του 2005 με την Εθνική ομάδα. Πιστεύω ότι είναι μεγάλη τιμή να παίρνεις το τίτλο με τα εθνικά χρώματα».Το αν είναι οριστική η αποχώρηση από την Εθνική ομάδα:
«Όλα τελείωσαν πλέον για μένα, όσον αφορά στην Εθνική ομάδα. Έζησα πολύ ωραίες στιγμές, σε Ολυμπιάδες, ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα», είπε αρχικά, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και πρόσθεσε: «Ήταν μία συνειδητοποιημένη απόφαση. Είμαι 31 ετών και δεν μπορώ να ανταπεξέλθω όταν έχω υποχρεώσεις στην κανονική περίοδο, αλλά και το καλοκαίρι. Πρέπει να σταματήσω αν θέλω να συνεχίσω για άλλα τρία χρόνια. Είμαι σίγουρος πως δεν έχω κάτι άλλο να προσφέρω στην εθνική», κατέληξε.Αν έχει μετανιώσει γι' αυτήν:
«Όταν το καλοκαίρι θα είμαι πιο χαλαρός, θα νιώσω ένα συναίσθημα γιατί να μην είμαι και εγώ. Λογικό όταν παίζεις στην εθνική και να αισθάνεσαι κάτι, όλα τα καλά τελειώνουν κάποια στιγμή».Για την δυσαρέσκεια του κόσμου, μετά τα άσχημα αποτελέσματα στο παγκόσμιο της Τουρκίας:
«Στην Πολωνία είχαμε πάρει την τρίτη θέση. Έχουμε καλομάθει, όλοι μας και θέ
Keywords
Αναζητήσεις
αποσυρεται ο διαμαντιδης
Τυχαία Θέματα