Διάκριση για τον Μάρτιν Σουλτζ

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, τίμησε σήμερα το απόγευμα με την διάκριση τού «Ιππότη του Μεγαλόσταυρου της Ιταλικής Δημοκρατίας», τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Στην τελετή ήταν παρόντες ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι, ο Ιταλός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Έντσο Μοάβερο, και ο αντιδήμαρχος του χωριού Σαντ' Άννα Ντι Στατσέμα, Μικέλε Σιλικάνι. Στο χωριό αυτό, στις 12 Ιουνίου του 1944, οι Ναζιστικές δυνάμεις προχώρησαν στην εκτέλεση 560 κατοίκων.

Ο Μάρτιν

Σουλτς, μετέβη, φέτος, στη συγκεκριμένη περιοχή της Τοσκάνης, για τις τελετές μνήμης προς τιμήν των θυμάτων.

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσουμε, για να μην ξαναμπορέσουν, ποτέ άλλοτε, απάνθρωπες ιδεολογίες και εγκληματικά καθεστώτα, να μας δείξουν εκ νέου το μισητό τους μειδίαμα», είχε δηλώσει, κατά την επίσκεψή του.

Παράλληλα, σε σημερινή συνέντευξή του προς την Ιταλική δημόσια ραδιοφωνία τής Rai- Radio Uno Baobab, o πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, απάντησε και στην ερώτηση του ΑΜΠΕ «τι θα είχε να πει σε έναν Έλληνα που κάνει θυσίες εδώ και πάνω από τρία χρόνια και ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών του».

«Η ερώτηση είναι καλή και η κατάσταση, οπωσδήποτε, ιδιαίτερα δύσκολη. Αυτό που αισθάνομαι ότι μπορώ να πω είναι ότι πρέπει να κάνουμε όλοι μαζικές, καθοριστικές επενδύσεις, για να βοηθήσουμε την Ελλάδα», απάντησε ο Μάρτιν Σουλτς.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα