Διακόπηκαν για τη νύχτα οι έρευνες

Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι έρευνες για το ινδονησιακό δικινητήριο ελικοφόρο αεροσκάφος της Trigana Air Service με 54 επιβαίνοντες, του οποίου το στίγμα χάθηκε από τα ραντάρ την Κυριακή το πρωί. Οι έρευνες εντοπισμού και διάσωσης ανεστάλησαν λόγω της κακοκαιρίας, και της κακής ορατότητας που επικρατεί στην περιοχή των ερευνών (ανατολικά της Παπούα) και θα συνεχιστούν τη Δευτέρα το πρωί, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Το αεροπλάνο της Trigana εξαφανίστηκε από

τα ραντάρ το πρωί της Κυριακής. Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία βρίσκεται από το 2007 στη μαύρη λίστα των αερογραμμών που απαγορεύεται να πετούν στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο λόγω ανησυχιών για τις προδιαγραφές ασφαλείας ή για τους κανονισμούς που ισχύουν στη χώρα στην οποία λειτουργεί.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας, η επαφή με το αεροσκάφος (ένα ATR 42-300 μικρών αποστάσεων) χάθηκε λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σεντάνι της πρωτεύουσες Τζαγιαπούρα. Το αεροπλάνο είχε προορισμό την πόλη Οκσιμπίλ. Η πτήση θα είχε διάρκεια περίπου 45 λεπτά.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό της υπηρεσίας στο Twitter, το αεροσκάφος της Trigana Air Service μετέφερε 44 ενήλικες, πέντε παιδιά, ενώ πέντε ήταν τα μέλη του πληρώματος.
Η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε περίπου στις 3 το μεσημέρι τοπική ώρα.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών της Ινδονησίας επιβεβαίωσε ότι οι αρχές έχουν χάσει επαφή με το αεροσκάφος. Μιλώντας στο γαλλικό πρακτορείο, είπε ότι εκείνη την ώρα οι καιρικές συνθήκες ήταν κακές, ενώ στην περιοχή υπάρχουν πολλά βουνά.

Τόνισε δε ότι ο καιρός δεν είναι καθόλου ευνοϊκός για την αναζήτηση του αεροσκάφους. Σημείωσε ότι είναι σε επαφή με τις αρχές της Παπούα για το συντονισμό της επιχείρησης.

Keywords
Τυχαία Θέματα