«Δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες ευκαιρίες»

«Η συνάντηση μου με τον δήμαρχο του Πεκίνου, κ. Wang Anshun, καθώς και οι συναντήσεις της υπόλοιπης αντιπροσωπείας με την αντίστοιχη κινεζική, και το θερμό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκαν, καταδεικνύουν τις στέρεες βάσεις των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης από το Πεκίνο, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, επικεφαλής πολυμελούς εμπορικής και επιχειρηματικής αντιπροσωπείας με στόχο τη σύσφιξη των οικονομικών, επιχειρηματικών,
αλλά και πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Αθήνας και Πεκίνου.
Όπως τονίζει ο κ. Καμίνης, το Μνημόνιο Συνεργασίας που υπογράφηκε για τον τουρισμό, τις εμπορικές συναλλαγές και τον πολιτισμό, καθώς και τα επιμέρους Μνημόνια Συναντίληψης, στα οποία συμφωνήσαν οι φορείς «δείχνουν ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για άλλες χαμένες ευκαιρίες».

Ο κ. Καμίνης εμμένει ότι «η αναζωογόνηση της Αθήνας περνά μέσα και από την εξωστρέφεια, τις διεθνείς συνεργασίες και τη διασύνδεση με τα μεγάλα διεθνή κέντρα. Δεν πρέπει να μένουμε κλεισμένοι στο καβούκι μας. Η Αθήνα έχει μεγάλες δυνατότητες».

Και καταλήγει αναφερόμενος στις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η οργανωμένη και αύξουσα προσέλευση Κινέζων επισκεπτών: «Οι 50.000 Κινέζοι, που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Αθήνα και τη χώρα, δεν είναι ανέφικτο, μπορεί μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, ακόμη και να εξαπλασιαστούν. Αρκεί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να κάνουν καλά τη δουλειά τους και να συνεργάζονται».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα