«Δεν υπάρχει μαγική συνταγή για την ανάπτυξη»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρομπάι υποστήριξε σήμερα ότι «δεν υπάρχει μαγική συνταγή» για την επανεκκίνηση της οικονομίας στην Ευρώπη, σημειώνοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος μέχρι να δώσουν καρπούς τα μέτρα που έχουν εφαρμοστεί μέχρι τώρα.

Μιλώντας σε ένα συνέδριο που οργανώθηκε στις Βρυξέλλες με πρωτοβουλία εργοδοτικών οργανώσεων, ο πρόεδρος της ΕΕ είπε ότι οι Ευρωπαίοι δεν έχουν «σχεδόν κανένα περιθώριο για ελιγμούς
για ένα νέο ξεκίνημα», ρίχνοντας το φταίξιμο στις «σχιζοφρενικές απαιτήσεις» των αγορών οι οποίες θέλουν να υπάρχουν ταυτόχρονα λιτότητα και ανάπτυξη.

Παρών στο συνέδριο ήταν και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι ο οποίος τάχθηκε υπέρ μιας πολιτικής που θα ευνοεί την ανάπτυξη μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επί παραδείγματι στην αγορά εργασίας. "Η Ευρώπη πρέπει να αποφύγει πολιτικές που δίνουν την εντύπωση ότι επανεκκινεί η ανάπτυξη με εφήμερο τρόπο", είπε, προειδοποιώντας για "απατηλά αποτελέσματα". Ο Ιταλός πρωθυπουργός ζήτησε να γίνουν επενδύσεις σε βασικούς τομείς (υποδομές, ενέργεια) καθώς, όπως σημείωσε, οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις "δεν αρκούν από μόνες τους".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα