Δεν θα δεχθώ να εκλεγώ με ψήφους της ΧΑ

«Σεβόμενος τους δημοκρατικούς θεσμούς, δεν πρόκειται να δεχθώ να εκλεγώ Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας με ψήφους της Χρυσής Αυγής». Αυτό δήλωσε ο υποψήφιος για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, Σταύρος Δήμας, με αφορμή τη δημοσίευση σεναρίων για το ενδεχόμενο υπερψήφισης του από τη ΧΑ. «Η δήλωση του ΣταύρουΔήμα για τη Χρυσή Αυγή, απλή και αυτονόητη,τον τιμά και

υπογραμμίζει το ήθος τηςΔημοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος τουΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης,Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σεσχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων. «Αν η Χρυσή Αυγή ψηφίσει Δήμα, εμείς θα ψηφίσουμε «παρών», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Εξάλλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέρριψε το ενδεχόμενο να δεχτεί η ΝΔ στήριξη από τη Χρυσή Αυγή. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο ΧρήστοςΜαρκογιαννάκης, ο οποίος, μιλώντας στο MEGA, δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε στήριξη από εγκληματική οργάνωση».

«Δεν έχει νόημα να τοποθετούμαι για κάτι που δεν ισχύει», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και τον Άρη Τόλιο ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα την δήλωση του υποψηφίου για την προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρου Δήμα», δήλωσε ο γγ της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, και πρόσθεσε «Ας μην αγωνιά λοιπόν... δεν πρόκειται να εκλεγεί ούτως ή άλλως, αλλά σίγουρα δεν θα εκλεγεί με τις ψήφους της Χρυσής Αυγής».

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα