Δεν θα οδηγούνται πλέον στη φυλακή

Δεν θα οδηγούνται πλέον στη φυλακή όσοι έχουν καταδικαστεί με ποινή έως 5 χρόνια - σε βαθμό πλημμελήματος- σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Αυτες οι ποινες θα εξαγοράζονται, είτε θα εκτίονται με ενναλακτικους τρόπους.

Παραλληλα στην τροπολογία αναφέρεται ότι σε περίπτωση διχογνωμίας ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή όχι, του κατηγορούμενου, πλεον με διάταξη του ανακριτή, διατάσσεται ο κατ΄ οίκον περιορισμός του κατηγορούμενου

και αφαιρεση καθε ταξιδιωτικου εγγραφου. Υπενθυμιζεται ότι μεχρι σημερα ο κατηγορούμενος κρατούνταν στη ΓΑΔΑ μέχρι να λυθεί η διαφωνία.

Τελος στην τροπολογία επισημαίνεται ότι μεταβάλλεται η διαδικασία προαγωγών στις θέσεις του προέδρου, αντιπροέδρων του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αρείου Πάγου και Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς και του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου ή του γενικού επιτρόπου της Επικρατείας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, έτσι ώστε να μην αποτελεί στάδιο της διαδικασίας επιλογής η γνώμη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, μετά από ακρόαση των υποψηφίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα